Малтийски спецчасти освободиха танкер, отвлечен от мигранти в Средиземно море,

...
Малтийски спецчасти освободиха танкер, отвлечен от мигранти в Средиземно море,
Коментари Харесай

Малтийски спецчасти освободиха отвлечен от мигранти танкер в Средиземно море

Малтийски спецчасти освободиха танкер, похитен от мигранти в Средиземно море, а контролът върху плавателния съд е бил предаден още веднъж на капитана, оповестиха международните организации.

Корабът е дебаркирал на пристанище в Малта с екипажа и към 120 мигранти на борда. Преселниците са били предадени на полицията за следствие. Бордът на танкера се охранява от въоръжени спецчасти.

Според управляващите в Малта и Италия мигранти са отвлекли плаващия към Либия товарен транспортен съд, който ги засякъл и избавил в Средиземно море. Принудили са екипажа да обърне курса и да се насочи на север към Европа. Плавателният съд е превозвал нефт под турски байрак.

По думите на италианския вътрешен министър Матео Салвини това е " първият пиратски акт с мигранти в намерено море ". Корабът се бил насочил към Малта и остров Лампедуза в най-южната част на Италия, когато бил засечен от малтийската защита.

Властите влезли в контакт с капитана, когато съдът бил на 30 морски благи от брега. Капитанът съобщил, че контролът му е лишен, а той е екипажът му са принудени посредством закани да насочат танкера към Малта. След сигнала морски патрул спрял турския танкер от нахлуване в малтийски води. Операцията била подкрепена и от хеликоптер и две бързи лодки за прихващане.

Засега няма информация в какво положение са екипажът и мигрантите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР