Малолетни момчета са откраднали автомобил Фолксваген Голф във Велики Преслав.

...
Малолетни момчета са откраднали автомобил Фолксваген Голф във Велики Преслав.
Коментари Харесай

Невръстни деца откраднаха кола във Велики Преслав

Малолетни момчета са откраднали автомобил " Фолксваген Голф " във Велики Преслав . Две от децата са били на 8 години, а останалите - на 7, 10 и 11 години, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сигналът за открадната лека кола е подаден в полицията на 25 юли от 34-годишен мъж от Велики Преслав. По негови данни тя е била благосъстоятелност на 63-годишния му татко и не е била заключена. Автомобилът е разгласен за търсене, а малко по-късно е открит зарязан на улица в града и върнат на притежателя. Образувано е следствие за кражба.

От известието на полицията не излиза наяве по какъв начин децата са откраднали тъкмо лекия автомобил.

Друг случай с малолетен водач е станал в Пловдив . 15-годишен юноша взима без познание автомобила на брат си и катастрофира, като колата е обърната по таван.

Сигналът за случая е подаден на телефон 112 към 3:30 часа тази нощ. Катастрофата е станала на бул. " Северен " в посока Брезовско шосе. Насоченият към мястото екип на бранш " Пътна полиция " открил зарязан аварирал " Мерцедес ", който преди този момент блъснал и съборил към 50 метра от разграничителните платна.

При проведените оперативни и издирвателни дейности чиновници от Трето Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пловдив влезнали в дирите на 15-годишно момче, което управлявало колата, и негов 13-годишен сателит.

На двамата е оказана здравна помощ поради получените леки травми. Неправоспособният малолетен лидер е тестван с уред за приложимост на алкохол, резултатът е негативен.

Пред служителите на реда той обяснил, че взел ключовете за " Мерцедес " -а на брат си, без негово познание. Съставен е акт по Закона за придвижване по пътищата.

Преди два дни полицията хвана 12-годишно момче да кара товарен автомобил в Силистренско . Детето е хванато на 25 юли към 20 часа в село Попина.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че бащата на момчето е глобен, защото той персонално му е дал автомобила. На мъжа е формиран акт, а регистрацията на колата е прекъсната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР