Мълниеносното нарастване на броя на новите случаи на COVID-19 в

...
Мълниеносното нарастване на броя на новите случаи на COVID-19 в
Коментари Харесай

Заради Омикрон: Южна Африка отчита бързо нарастване на случаите на COVID

Мълниеносното повишаване на броя на новите случаи на COVID-19 в Република Южна Африка, дължаща се най-вече на новия, е извънредно тревожно. Това обявиха пред Народното събрание представители на здравните управляващи, представени от Франс прес.

За две седмици страната означи " експоненциално нарастване " - от малко над 300 нови случая дневно приблизително за седемдневен интервал на към 1000 през идната седмица и над 3500 тази седмица, съобщи доктор Мишел Грум от Националния институт по заразни заболявания, представен от.
Първи случай на Омикрон и в Съединени американски щати
Първи доказан случай на разновидността на Covid-19 Омикрон е открит при човек в Калифорния, оповестиха от Центъра за надзор и предварителна защита на з...

Днес вечерта институтът заяви за 8 561 нови случая, разпознати денем, против 4 373 предния ден и 2 273 в понеделник в цялата страна. Страната е " в самото начало на четвъртата вълна ", само че делът на позитивните проби е достигнал 27 на 100 в провинция Гаутенг, най-населената и най-засегната в страната, изключително към Претория.

Ръстът на броя на случаите се дължи най-вече на новия вид Омикрон, който към този момент е преобладаващ, защото се открива в огромната част от новите случаи в РЮА, акцентира доктор Грум на презентацията, проведена от министерството на опазването на здравето. Младите, на възраст сред 10 и 19 години, както хората сред 20 и 29 години, които честват края на образователната година, защото в Южното полукълбо е пролет, дават позитивни проби по-често от другите възрастови групи, въпреки че през последните дни случаите на заразяване " се изместват към повъзрастните ".

Република Южна Африка е най-засегнатата от пандемията страна на континента, с близо 3 милиона публично регистрирани случая. Тази цифра евентуално е по-малка от действителната, поради броя на асимптоматичните случаи и тези, които не се подлагат на проби по една или друга причина, акцентира др Грум.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР