Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София,

...
Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София,
Коментари Харесай

Трагедия на АМ ”Струма”, 46 души изгоряха в македонски автобус, 17 са деца

Малко след среднощ рейсът е спрял на бензиностанция до София, след което е траял. Около 50 минути по-късно транспортното средство с регистрация в Скопие е аварирало. По първична информация рейсът се е преобърнал и вратите на транспортното средство са били затиснати. Това е и повода хората да не могат да се спасят. Една от версиите е, че рейсът се е блъснал в мантинелата. Това е повода да не може да се каже сигурно дали рейсът първо е аварирал и след това се е запалил или първо е избухнал пожар.

Седем души са избавени и са откарани в " Пирогов ". Те са контактни и в устойчиво положение. Разказали са, че водачът е умрял и са били блокирани в рейса. Наложило се да счупят прозорците, с цел да се спасят.

Участъкът на автомагистралата има голям брой проблеми, цяло лято там са ремонтирани дупки, сподели пред bTV пътният специалист Диана Русинова.

Отсечката е известна с неприятното качество и надолнище, както и с проблематична маркировка.

Българският министър председател Стефан Янев е уведомил сътрудника си от западната ни съседка Зоран Заев.

" Първо, желая да изразя съболезнования на околните на жертвите. Преди няколко минути българският министър председател Стефан Янев ме осведоми за огромната покруса на Автомагистрала " Струма " край Боснек. Там рейс с македонски номера е претърпял злополука и се е стигнало до покруса. В него са пътували 53 пасажери, 46 са починали, а 7 са закарани в болничното заведение, и са превозени към София. Помолих премиера да ме осведоми навреме за аргументите за случая. Македонските служби - министерствата на вътрешните работи и на опазването на здравето са осведомени, и още сутринта ще изпратят екипи, с цел да оказват помощ. Първо би трябвало да се удостовери от кое място на къде е пътувал рейса, само че евентуално вътре са пътували жители на Северна Македония, щом е бил с такава регистрация. Ужасен съм от нещастието, скърбя за случая. Благодаря на българските управляващи, които вършат всичко за опазването на животите на оживелите. Ще бъдем доста признателни за следствието на тази покруса ", сподели Заев пред bTV.

На мястото на трагедиета към този момент е вътрешният министър Бойко Рашков.

Служители на Министерство на вътрешните работи, противопожарната и медицински експерти са на мястото на случая.

Движението е блокирано, колите се пренасочват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР