Малко след падането на ракети в територията на Полша, които

...
Малко след падането на ракети в територията на Полша, които
Коментари Харесай

Как Полша разглоби 10 МиГ-29 и ги предаде тайно на Украйна

Малко след рухването на ракети в територията на Полша, които по-късно бяха посочени като украински, въпреки и мнозина да са на малко по-различно мнение. Дали от предпочитание да оказват помощ или от предпочитание да си отмъстят, изключително в исторически проект, Полша реши да работи доста по-рано, пренебрегвайки американското утвърждение за помощ.

Тайната интервенция е била планувана доста по-рано и всичко е останало в загадка даже от Съединени американски щати, които не са желали да се разкрива фактът, че натовска страна счита да подкрепи с военна техника своя съседка. В началото на 2022 година полският публицист Збигнев Парафяновиц показва една доста забавна концепция, осъществена от Министерството на защитата в родната му страна. Тъй като дипломацията и връзките сред европейските страни би трябвало да се прави с изключително внимание и да се оперира доста по-спокойно и под радарите, Андрей Дуда е провел няколко диалога със своя сътрудник Зеленски и взема решение да работи малко по-рано.

След 24 февруари е ясно, че украинското държавно управление има потребност от оръжие,  което да се бори. В началото на войната има масирана офанзива против украинските летища и се твърдеше, че украинските самолети са съкрушени и унищожени. Полският проект е бил привързан с предаването на съветски МиГ-29, които са познати на украинските водачи и могат да се употребяват за въпросната война.

Полша показва, че предаването на тази военна техника няма да заплаши по никакъв метод страната и нейните жители, само че в този миг към момента има хора, които не са сигурни къде тъкмо е мярката за предаване на военна техника. Говорим за интервала, в който даже Съединени американски щати не обмисля да предава F-16 на Украйна. В самото начало и Дуда не е доста склонен, само че е подготвен да договаря. Фактът, че тогава светът се движеше по ръба на Трета Световна война, бързо даде самун на разнообразни трол ферми и опозиционни политически фракции да употребяват въпросната карта, само че това надалеч не беше всичко.

След като няма по какъв начин въпросните самолети да бъдат предоставени непосредствено с навлизането в Украйна, мнозина мислят за друг проект. Мнозина от полските водачи са били подготвени да прелетят до военната база Рамщайн и да оставят там своето завещание от Студената война, като ще е надалеч по-лесно за Украйна да ги получи и да ги върне назад в страната си. Американското разузнаване се тормози, че въпросната база може да се трансформира в обект на офанзиви и бързо анулира този проект.

От едната страна стои Съединени американски щати, която не е толкоз оптимистично настроена, а от другата е Украйна, която има потребност от всякаква помощ за деяние. Официалната позиция на Съединени американски щати продължава да е рецензия и неодобрение против желанията на Полша, като най-често се твърди, че Полша бави проектите, което не дава отговор на истината. Истината е, че Полша въпреки всичко търси метод за решение на казуса. През май 2022 година поляците разглобяват 10 изтребителя и ги крият в горите, които се намират до границата с Украйна.

Избират местоположения, които са повече от съвършени, с цел да може украинското Военновъздушни сили да доближи до тях, а по-късно да ги сглоби и преведе в бойна подготвеност. Тайната задача изисквала отклоняването на боен запас и техника, както и експерти, които могат да натоварят вярно техниката.

Никой не знае по какъв начин е бил даден сигналът, само че е реалност, че някои полски изтребители са съумели да стигнат до Украйна по суша, а не по въздух, както се чака. Официалната версия на донорите е, че изтребителите в никакъв случай няма да полетят, откакто са били разглобени един път, само че за изненада на всички, украинските авио инженери не са срещнали никакви проблеми и са били подготвени за осъществяване на разнообразни задачи.

По същият метод са изпратени и други самолети, още веднъж с общителното подпомагане на Полша, която в доста връзки счита, че може да помогне, до момента в който разчиства своя боен боеприпас. По закон се твърди, че всяка военна техника отвън Украйна, би трябвало да остане там, само че това явно се нарушава.

Поляци и украинци пребоядисват военните самолети в цивилни окраски и по-късно ги транспортират в Украйна. Съединени американски щати публично продължава да твърди, че Полша е отговорна за забавянето, само че от една страна показва терзания по отношение на разрастването на военния спор, до момента в който импровизирано показва, че проектът е бил много упорит.

Всички доставени МиГ-29 са били модифицирани, с цел да могат да употребяват ракети AGM-88 по съветски радари. В следствие стана ясно, че съветското оръжие е надалеч от съвършеното и доста други страни започнаха по-свободно да дават своята военна техника. Последните открити отчети демонстрират, че до момента в който формалните мнения не престават да бъдат скептични или да слагат ограничавания за помощ, Европа намира и други способи за попълване на украинските запаси.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР