Малко след като шведски съд глоби Грета Тунберг за неподчинение

...
Малко след като шведски съд глоби Грета Тунберг за неподчинение
Коментари Харесай

Грета Тунберг пак опита да спре достъпа до петролен обект, ден след като бе глобена за същото деяние

Малко откакто шведски съд санкции Грета Тунберг за непокорство на полицията по време на екологичен митинг пред петролен обект предишния месец, активистката още веднъж се опита да блокира достъпа до същия обект и се наложи намесата на полицията, с цел да бъде отведена оттова, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Вчера 20-годишната Тунберг призна обстоятелствата, само че отхвърли да е направила закононарушение. Тя съобщи, че битката против промишлеността на изкопаеми горива е форма на самоотбрана заради екзистенциалната и световна опасност от климатичната рецесия. " Не можем да спасим света, като играем по разпоредбите ", съобщи тя пред публицисти, откакто чу присъдата, и се зарече, че " изрично няма да отстъпи ".

Съдът отхвърли доводите ѝ и я санкции с 2500 крони (около 240 долара).

Срещу Тунберг и още няколко млади деятели от придвижването " Риклейм дъ фючър " бяха повдигнати обвинявания за това, че те не са се подчинили на полицейско предписание да се разотидат, откакто на 19 юни са блокирали достъпа до петролен терминал в южния шведски град Малмьо.

" Ако съдът преглежда дейностите ни за самоотбрана като закононарушение, по този начин да бъде ", съобщи Ирма Кьолстрьом, представител на придвижването, която също е участвала на митинга на 19 юни. Тя добави, че деятелите " би трябвало да бъдат тъкмо там, където се нанасят вреди ".

Без да бъдат разколебани от присъдата, през вчерашния ден следобяд Тунберг и деятелите на придвижването се върнаха на петролния терминал, с цел да провеждат друга пътна обсада и в последна сметка се наложи интервенция на полицията, с цел да бъдат отведени оттова, отбелязва АП.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР