Малко след 19:20 тази вечер, след близо денонощие, блокираните българи

...
Малко след 19:20 тази вечер, след близо денонощие, блокираните българи
Коментари Харесай

Кацнаха в Пловдив още изоставени пътници от Румъния

Малко след 19:20 довечера, след близо денонощие, блокираните българи на летище Тимишоара в Румъния. Най-накрая кацнаха на летище " Пловдив " с държавния аероплан. Това стана допустимо, откакто министър председателят Бойко Борисов изпрати аероплан Ербъс на Авиоотряд 28 в северната ни съседка, с цел да извози сънародниците ни в България. По данни на пасажерите обаче в Румъния са останали още 12 българи.

Десетки обезпокоени близки и родственици чакаха бедстващите в Тимишоара българи да кацнат на летище Пловдив довечера.
Иван Джамбазов: " Чакам щерка си да се върнат живи и здрави това за нас е най-важното/0.29 3.37 благодарим на държавното управление за това което прави не знам дали различен път се е случвало, само че в последна сметка да си кацнат живи здрави и който би трябвало да си вземе поука от цялата ситуация/ толкоз хора да са изоставени "
Пристигналите обявиха, че никой не им е обяснил за какво не са кацнали в София нощес, а са ги откарали в Румъния
Румен Илиев: Никой не ни сподели на нас по какви аргументи не приземиха самолета в София, ние разбрахме че имало няколко полета, които са кацнали в София. След като кацнахме в Тимишоара и ни споделиха, че би трябвало да спим на хотел и на другия ден да летим за София или Пловдив, обаче тая работа не стана, само че се получи тъкмо противоположното, Райън ер си дигнаха самолета, а нас ни предложиха рейсове от може би 20 30 години остарели модели да пътуваме при тия неприятни метеорологични условия, за България.
Весела Стайкова - " Като казахме на малкия екран и всичко се оправи.
Величка Божирикова: " 12 момчета останаха от нашата група в Румъния, обезпокоени са не знаят какво ще се случи с тях/ 026 вместо да вземат три стюардеси можеха да вземат най-малко още две момчета с нас/032 Асен Линчев: " Имаше дребни деца една жена бременна цяла нощ никой не я попита по какъв начин е има ли потребност от нещо а в това време имаше една зала за публични посрещания и никой даже не предложи да ни настани там, имаше може би 10-12 дивана там всички щяхме да се настаним даже на пода, никакво кафене не работеше да си купим нещо за ястие,може би към 4-5 часа сутринта ни осигуриха ваучер за пет евро с който можеш да си купиш една вода и един сандвич. "
Сред пасажерите имало оперирана неотдавна жена, на която свършили медикаментите, била е съветвана в медицинския кабинет на летището. Майките с дребните деца са били настанени на хотел.
Лидия Конова: в 3 часа бяхме в хотела това единствено децата с майките и днеска трябваше да напущаме хотел, с цел да пристигна различен аероплан, опитахме се да се свържем с тях само че те бяха бизи/0.23 …Нямахме какво да ядем трябваше да вървим нощес в три часа в денонощен магазин с такси с дребни деца, с цел да си купуваме нещо за ядене/0.37
Пътниците считат да заведат цивилен иск против Райън ер за не дребна сума. Разчитат на омбудсмана Мая Манолова да им помогне да си потърсят правата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР