Малко след 16 ч. днес започна частична евакуация на екипажа

...
Малко след 16 ч. днес започна частична евакуация на екипажа
Коментари Харесай

Започна евакуация на моряци от кораба Vera Su

Малко след 16 ч. през днешния ден стартира частична евакуация на екипажа на кораба Vera Su, затънал в скалите край местността Яйлата, северно от н. Кариакра. До 16.15 ч. на брега от борда на кораба бяха слезли двама от деветчленния екипаж на кораба. В фрагментите, излъчени онлайн във Facebook страницата на Би Ти Ви се виждаше, че те напущат плавателния съд благодарение на мрежа, спусната до палубата от околните скали още преди дни. След това благодарение на екип на Гражданска отбрана те се изкачваха по въжета до високото платото на Яйлата.

Кадрите, публикувани от мястото на събитието демонстрират, че вълнението на морето в региона на предпазената околност е съществено, като морската вода към този момент залива цялата палуба на кораба. Подобно неспокойствие не разрешава приближаването на различен кораб до Vera Su и по този начин единственият път за евакуация остава мрежата, опъната сред кораба и скалите.

До сноищи единствено трима моряци бяха декларирали предпочитание да бъдат евакуирани от кораба. Дали техният брой се е нараснал с утежняването на времето към момента не е ясно.

Очаквайте детайлности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР