Малко преди изгрев сирените в Киев отново бяха задействаниСледващите 24

...
Малко преди изгрев сирените в Киев отново бяха задействаниСледващите 24
Коментари Харесай

Украйна успява да удържи на руските атаки

Малко преди изгрев сирените в Киев още веднъж бяха задействани

Следващите 24 часа са сериозни за Украйна. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски, съобщи

Днес се чака да стартират и договарянията сред Киев и Москва. Малко преди изгрев сирените в Киев още веднъж бяха задействани. В продължение на няколко часа, ситуацията в столицата беше релативно спокойна, само че сутринта се чуха детонации. Въпреки че съветските военни са на позиции единствено на към 30 километра от столицата, Киев остава под украински надзор.

Подновен беше обстрелът против втория по величина град Харков. Жилищна постройка в град Чернигов в Северна Украйна е била запалена, откакто е била ударена от ракета.

„ В нарушаване на нормите на интернационалното филантропично право, окупаторите нанесоха артилерийски удари по жилищни региони на грасовете Житомир и Чернигов”, сподели украински боен.

Друг северен украински град Житомир беше ударен от ракети през нощта, заяви командването на украинските сухопътни войски. Русия твърди, че е взела контрола върху Запорожката нуклеарна електроцентрала в южната част на страната.

„ Руските военнослужещи изцяло охраняват украинската територия край Запорожката атомна електроцентрала. Персоналът продължава работа по обслужване на обекта и контрола на радиационната обстановка”, сподели съветски боен.

„ Не имам вяра в резултата от тази среща, само че дано опитат. Така че по-късно нито един жител на Украйна да няма подозрение, че аз като президент се пробвах да спра войната, когато имаше даже дребен, само че въпреки всичко шанс”, сподели той.

Коментар направи и ръководителят на съветската делегация.

„ Искам да кажа, че с всеки час, в който продължава спорът, умират украински жители, умират украински военни. Ние сме абсолютно заинтригувани да реализираме споразумение”, съобщи ръководителят на съветската делегация Владимир Медински.

На този декор се появиха известия от американска страна, че Беларус, която поддържа съветската инвазия, се готви да изпрати свои бойци в Украйна и че това може да се случи още през днешния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР