Малко преди 18:00 ч. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и

...
Малко преди 18:00 ч. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Борисов изненадващо пристигна на срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ ВИДЕО

Малко преди 18:00 ч. водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков изненадващо се причислиха към срещата, като Борисов помаха и поздрави присъстващите.

" Първият извод от тази среща е, че имаме толкоз доста неща, че е грехота да не ги свършим ", разяснява Борисов. И добави:  " Август или септември ще водим същия диалог, само че към този момент с пропилени финанси ".

" Ние сме ви атакували по най-грозен метод, както и вие нас, само че в името на България може да се направи добър кабинет. Може! Преспете още един път, помислете, с поддръжката на либералите, ЕНП, с контактите и връзките, които имаме всички, за дни, за седмици, за месеци ще изведем България на радикално друго равнище. Имаме късмет. След това ние ще намерим решение - положително или неприятно. Но по-лошо от тези две години служебни държавни управления няма ", призова  Борисов, незабавно щом пристигна.

  " Вярвам, че заставаме един пред различен с ясното схващане за отговорността, която носим пред България. Само с разговор може да се гради доверие сред сътрудници. Предизвикателството в този момент е да водим подобен разговор, който да извърши със наличие думите упоритост, престиж, ангажимент. Съставяне на работещо държавно управление е първата крачка в тази посока и приоритет номер едно. Търсим основа за работещо проевропейско държавно управление с ясни цели за постигането му ", бяха първите думи на Габриел към ПП-ДБ.

Тя изложи десетте си целта, с които срещна през вчерашния ден Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ и съобщи, че предизвикването е да се води подобен разговор, който да извърши със наличие трите „ А “, които ще бележат кабинета „ Габриел “ – упоритост, престиж, ангажимент. Препотвърди и, че първото нещо, което ще направи министърът на правораздаването в неин кабинет, в случай че се стигне до подобен, ще е да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт.

Акцентира и върху значимостта от преодоляване на инфлацията, енергийната сигурност, приемането на България в еврозоната, превъзмогване на двугодишното закъснение по европейските стратегии, сигурността на жителите - битка с битовата престъпност, войната по пътищата, рационализация на армията и други

Габриел показа, че сред двете обединения има доста тематики с допирни точки. " Виждам опция за екип " България ", с ангажимент към българите в страната и отвън нея. Моят апел е да излезем отвън порочния кръг ", добави тя.



На собствен ред съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков благодари за поканата за диалози. Той сподели, че са осведомени с десетте точки и са ги прегледали деликатно. " Виждаме, че доста от нашите цели в общата стратегия, са заложени в тези 10 точки ", разяснява той, представен от Дарик.

Двете политически обединения започнаха разискване в елементи на обособените точки и съставни елементи от програмата на Мария Габриел. 

" Всички сме загрижени за положението на страната и всички желаеме да преодолеем политическата рецесия, нека успеем ", каза съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов и попита каква ще е политиката на бъдещо нейно държавно управление във връзка с военната помощ за Украйна. Габриел отговори, че държи на цялостна взаимност с Украйна.

Десислава Атанасова добави, че в комисията по защита ще бъде изслушан министърът на защитата по повод осъществяването на решението на Народно събрание за военна помощ за Украйна.

" Благодаря ви, че изпълнявате своя цивилен дълг ", обърна се към Габриел Христо Иванов и изрази вяра, че ще се приказва за основна действителна смяна в прокуратурата, а не един да бъде заменен с различен.

" Въпросът е не да сменим една фасада с друга, а да има смяна в дълбочина ", съобщи той и попита какви са желанията на ГЕРБ-СДС за смяна в Конституцията.

Срещата идва, откакто ден по-рано диалозите сред двете обединения пропаднаха. ПП-ДБ не се явиха на вчерашните договаряния поради неявяване от страната на Кирил Петков и Асен Василев, което стана мотив за престрелки сред представители на обединенията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР