Малко повече от две седмици остават до парламентарните избори на

...
Малко повече от две седмици остават до парламентарните избори на
Коментари Харесай

От спорта в политиката: Защо Емил Велев – Кокала стана кандидат-депутат

Малко повече от две седмици остават до парламентарните избори на 4 април. В „ Тази заран “ посетител беше футболната легенда Емил Велев - Кокала, който е представител на гражданската квота на Българска социалистическа партия.

Той изясни, че за него политическият облик ще бъде ново амплоа, поканен е от левицата като специалист в спортните тематики.

„ България е абдикирала от проблемите в спорта, там има какво да се направи. Трябва да се развие спортната медицина, би трябвало нов модел на ръководство в ученическия спорт “, уточни Велев и добави, че е получил покана персонално от Корнелия Нинова и Иван Ченчев.

Велев разяснява, че в случай че бъде определен за народен представител ще се опита да сдържа темперамента си. „ По принцип съм нападателна натура и няма да разреша нещата, които не са добре, да не престават да съществуват. Бих желал да трансформира много неща в спортната инфраструктура, в прилежащите страни построиха редица съвременни игрища “, сподели още той.

Спортната легенда беше безапелационен, че ще постави старания да промени речника си и в пленарната зала няма да употребява думи като „ селтак “ и „ пирамидаджия “. Запитан за програмата на Българска социалистическа партия и по-конкретно еднократните помощи за деца, Велев не съумя да каже съответната сума.

„ Бях добър състезател и треньор. Смятам, че и в новото амплоа мога да бъда също добър и перспективен. (…) Корнелия Нинова е добър пълководец, много умна и със сериозен политически опит “, сподели Велев, само че не пожела да разяснява отделилите се от партията социалисти.

Футболната легенда съобщи, че не е изключено да стане състезателен министър, в случай че Българска социалистическа партия завоюва.

Още за политиката, спорта и предизборните обещания вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР