Малко повече от 3 месеца преди да навърши 54 години

...
Малко повече от 3 месеца преди да навърши 54 години
Коментари Харесай

Учител на слепи, барман, кукувец и любим водещ: Сбогом, Милене!

Малко повече от 3 месеца преди да навърши 54 години един от най-обичаните водещи в България си отиде след безразсъден случай. Милен Цветков почина при злополука на огромен бул. в София. Журналистът си отиде без виновност и без време, а за нас остават спомените от срещите с него пред телевизионния екран.

Всичко стартира от софийското Седмо учебно заведение " Свети Седмочисленици " на ул. " Иван Шишман " в самото сърце на милионния град. В тези години Милен попада измежду съученици, които по подигравка на ориста ще се трансфорат във авторитетни фигури в българския шоубизнес в зората на демокрацията. Там са Дони и Момчил , Мартин Захариев и Камен Воденичаров . Не е ясно дали Милен Цветков също като тях е мислел да прави кариера пред аудитория, само че ориста сама го вкарва в тв приемника.

Завършилият дефектология и специализирал образование на слепи софийски юноша след огромната смяна се труди като барман в столичното заведение Коко , близо до Попа. Често се отбива да го види съученикът му Камен Воденичаров. Тогава той е един от създателите на Ку-ку, още няма пари, само че по тази причина пък славата е в обилие. От дума на дума двамата вземат решение да пробват Милен в малкия екран, споделя сп. " Слава " в етюд за Милен Цветков от 2008 година

Речено - сторено. Милен се оказва част от екипа на може би най-легендарното предаване на 90-те години. Като няма какво друго да му дадат, хващат го за анкети на улицата - най-долното равнище на репортерската стълбица. Дали поради умеене или за сексапил, от който в никакъв случай не е бил лишен, остарялата и много опитна тв дама Бригита Чолакова си харесва брюнета . И го кани в своя екип. Той става кореспондент в нейния ТВ Неделник, като не му е мъчно да блесне. Когато Бригита провежда и тегленето на тотото, Милен става дори водещ или асистент-водещ на много гледаната хазартна игра.

Когато епохата на Бригита е завършена в малкия екран, Цветков е взет в новините. Първо е кореспондент, а след това става дори водещ на " По света и у нас " , което се счита за върха в кариерата в тези години. Което по никакъв начин не е малко за човек към 30-те. По Виденово време обаче се изпокарва с тогавашната си шефка - огнената Илияна Йотова , през днешния ден вицепрезидент. Принуден е да напусне малкия екран.

Изхранва се като зидаро-мазач, колбасар и разносвач на колбаси , които без терзание товари и разтоварва по борси, дори и на Сточна гара. Работи за своя другар Митко Пачеджиев в неговия завод в село Горни Лозен . Известно време се опитва и за шеф на пловдивското заведение на Камен Воденичаров - " Казабланка ". Прочува се, откакто първата му работа е да уволни вкупом цели 13 келнери .

Голямото завръщане на Милен е през 2000 година, когато Силва Зурлева го взема за едно от лицата на Нова телевизия . Той стартира да води утринния блок " Здравей, България " и изненадващо раздвижва дотолкоз " мъртвия " часови пояс, че става класика. Разговорите му по отворения изтънчен телефон със фенове раждат бисер след бисер и предаването става извънредно известно. Четири години по-късно Милен напуща за към половин година, само че през 2005 година се връща със следобедното шоу " Часът на Милен Цветков " (бел.ред. - тогава под името " 60 минути " ).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР