Малките деца изглежда са по-устойчиви на нови вируси като коронавируса

...
Малките деца изглежда са по-устойчиви на нови вируси като коронавируса
Коментари Харесай

Проучване: Малките деца са по-устойчиви на коронавируса заради кръстосания си имунитет

Малките деца наподобява са по-устойчиви на нови вируси като ковид SARS-CoV-2, тъй като имат по-силен пресечен имунитет. Това е заключението на, оповестено в списание Nature.
Проучването касае производството на B-клетки, които са виновни за последващото произвеждане на антитела (хуморален имунитет) против разнообразни вируси (патогени). Заключението е, че генетично споделената клетъчната памет за произвеждане на B-клетки, когато става въпрос за дребни деца, е по-силна при случаи на реакция на имунната система на вируси от едно и също семейство или сходни вируси. Затова и по-малките деца прекарват в общия случай по-леко COVID-19.
 Добра вест от Съединени американски щати: Изглежда клетъчният имунитет работи против разнообразни разновидности на ковид Добра вест от Съединени американски щати: Изглежда клетъчният имунитет работи против разнообразни разновидности на ковид
Клетъчният имунитет работи и против новите разновидности на ковид. Това в резюме е заключението от проучване на Американския национал...
За задачата на проучването са проучени кръвни проби и проби от тъкани на деца и възрастни. Все още обаче е неразбираемо по какъв начин клетъчната памет за произвеждане на B-клетки се променя с течение на продължителността на живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР