Малка злополука по време на скорошна космическа разходка извън Международната

...
Малка злополука по време на скорошна космическа разходка извън Международната
Коментари Харесай

Как една чанта стана спътник на Земята

Малка акцидент по време на скорошна галактическа разходка отвън Международната галактическа станция води до нов обект в нощното небе - чанта с принадлежности, която в този момент обикаля към Земята пред галактическата станция, като че ли подигравайки се на астронавтите, които са я изпуснали.
 Изследователи откриха
Изтича ли ядрото на Земята (и би трябвало ли да се притесняваме)

Явно постоянно ще има изненади

По време на галактическа разходка на 1 ноември астронавтите Жасмин Могбели и Лорал О " Хара правят работа отвън Международната галактическа станция (МКС), когато инцидентно оставят чанта с принадлежности да се отдалечи толкоз надалеч, където към този момент не може да бъде достигната. Чантата с принадлежности, която обикаля към Земята със същата скорост от 28 000 километра в час като МКС, публично е записана като неестествен сателит на Земята 58229 / 1998-067WC с орбитални параметри 415 на 416 километра, съгласно EarthSky.

Магнитудът на обекта (мярка за неговата яркост) е +6 и е почти една минута пред галактическата станция. При +6-та големина чантата с принадлежности е малко под границата на видимост с невъоръжено око.  Но в случай че сме любопитни за изгубените принадлежности, евентуално можем да забележим чантата с чифт бинокъл или дребен телескоп, според от времето и изискванията на околната светлина.
 Снимка 641870

Това не е първият път, когато астронавтите в космоса губят инструментите си, до момента в който са вързани към външната страна на галактическата станция. Съвсем неотдавна през 2009 година орбитална чанта с принадлежности срещна огнената си гибел в земната атмосфера, откакто се изплъзна на астронавта на НАСА Хайдемари Стефанишин-Пайпър съвсем девет месеца по-рано.

Чантата с принадлежности евентуално не съставлява опасност за орбиталната галактическа станция, само че възходящото количество галактически отпадък в околоземната орбита усилва риска от стълкновение с галактически транспортен съд и причиняване на вреди.
 Eau de Space - парфюмът с мирис на Космос
Как мирише Космосът

Един нов парфюм дава отговор и на този въпрос

Очаква се до март 2023 година новият сателит на Земята да понижи височината на орбитата си и да изгори в атмосферата. Но към този момент чантата преследва в космоса двойката астронавти, които са я изгубили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР