Малка част от Великата китайска стена отваря отново за посетители

...
Малка част от Великата китайска стена отваря отново за посетители
Коментари Харесай

Китай отваря част от Великата китайска стена за посетители

Малка част от Великата китайска стена отваря още веднъж за гости през днешния ден, 24 март - знак, че животът в Китай постепенно се връща към естественото си положение след епидемията от ковид.
Част от бранша Бадалин (най-популярната част от Великата китайска стена), ще бъде отворена всеки ден от 9:00 до 16:00 ч., оповестява Си Ен Ен, представени от БГНЕС.
На към 70 километра от Пекин, това е най-популярният сектор от стената за туристите до степен, в която се наложи през юни 2019 година формалните лица да вкарат ограничаване за оптимален брой от 65 000 гости дневно.
Китайски представители обявиха в изказване, че към този момент ще позволяват единствено 30% от нормалния брой гости в региона.
За да бъде позволено влизането, посетителите би трябвало първо да резервират билет авансово или на формалния уеб страница на Badaling Great Wall или посредством китайското приложение WeChat.
След това при идването си на Великата китайска стена те ще ревизират температурите си.
Посетителите би трябвало да имат регистриран здравен QR код - система посредством приложението AliPay или WeChat, обвързвана с персоналната им карта - която се демонстрира в зелено или с надписа „ здрав “, преди да им бъде позволено да влязат.
Посетителите би трябвало също да носят маски за лице и да стоят на разстояние минимум един метър един от различен.
Медицински личен състав и настоящ боен личен състав ще имат право на безвъзмезден вход - само че също по този начин ще би трябвало да съблюдават същия набор от правила.
Билетите костват 35 RMB ($5) отвън пиковия сезон, който завършва на 30 март, и 40 RMB ($5.65) през пиковия сезон от 1 април до 1 октомври.
Всички останали сектори на Великата китайска стена остават затворени, както и въжената линия и музеят в Бадалин.
Обикновено повече от 10 милиона души посещават Великата китайска стена всяка година. Обектът за международно завещание на ЮНЕСКО беше затворен за гости на 25 януари, когато коронавирусната зараза стартира да се разраства.
Много други обекти в цялостен Китай остават затворени, в това число комплексът „ Забраненият град “ в Пекин и „ Дисниленд “ в Шанхай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР