Мълчалив протест беше организиран преди днешното разпоредително заседание за убийството

...
Мълчалив протест беше организиран преди днешното разпоредително заседание за убийството
Коментари Харесай

Първо заседание по делото за убийството на Никол Йончева, обстрелват задържания с яйца

Мълчалив митинг беше проведен преди днешното разпоредително съвещание за убийството на 11-годишната Никол Йончева . Момичето беше убито в асансьор в комплекс " Меден рудник " през предходната година. Демонстрацията събра към 30 души - близки на фамилията на момичето.

Те настояха за оптималната присъда за обвинявания в убийството - 15-годишният Иван Иванов.  Той беше доведен с белезници и под засилена защита в правосъдната палата. На влизане в постройката Иван беше замерван с яйца. Първото съвещание по делото се организира при закрити врата, а идващото е планувано за 6 и 7 юни. 

Днес стана ясно, ч е Иванов не признава виновността си. Съдебният състав не одобри нито едно от настояванията на отбраната му – за изменение на мярката му за неотклонение, повторна психиатрична експертиза и правенето на нова здравна такава.
 Мими Ставрева " Щом можеш да убиваш, би трябвало да те съдят като малолетен ", безапелационна е майката на Никол- Мими.
Делото против него ще се гледа по общия ред на 6 юни. Максималната присъда, която той може да получи е до 10 години отнемане от независимост, ако бъде приет за отговорен. 

„ Това за мен е безусловно съзнателно, невъзмутимо и грубо... Той може да излезе след 2-3-5 години. Каква е гаранцията, че този човек няма да се срещне отново с нечие друго дете и няма да се случи още веднъж това?! ”, обърна се към публицистите Таня Естило, другарка на фамилията.

„ Щом можеш да убиваш, значи би трябвало да те съдят като пълновръстен! ”, безапелационна е Мими Ставрева, майка на Никол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР