Малък самолет тип Чесна“ е прелетял на ниска височина през

...
Малък самолет тип Чесна“ е прелетял на ниска височина през
Коментари Харесай

По почина на Ескобар: Чесна от България прелетя през границата до Къркларели, натоварена с наркотици - 112

Малък аероплан вид „ Чесна “ е прелетял на ниска височина през българо-турската граница до граничния град Къркларели, където е изхвърлил пратка с опиати, оповестиха турските медии, измежду които „ Хабер турк “. За акцията в жанр Пабло Ескобар, въодушевила телевизионния сериал El Chapo медиите на юг оповестяват още предишния петък, 13 януари, следобяд. Арестувани са петима души, измежду които трима българи.

Мустафа Шекероглу от „ Хабертюрк “ споделя като встъпление за опита на наркобарона Пабло Ескобар, който също е употребявал дребни самолети с цел да транспортира пратките си с опиати. Подобни подиуми са в сюжета на сериала El Chapo по Netflix. Дилърите получават стоката си с хвърляни от дребни самолети, прелитащи през границата. С течение на времето методът „ Ескобар “ е би употребен и от други барони, преди да доближи до България и през предходната година е употребен за първи път в Турция в Къркларели.

Тогава през границата минава дребен планер, влезнал незаконно от България, който хвърлял пакети с опиати по авансово дадените от наркодилърите координати.

Екипи на жандармерията в Къркларели посочили бърз инстикт и предотвратили попадането на опиатите в ръцете на дилърите. След пет месеца са задържани 21 обвинени наркоразпространители.

След случая с планера екипи на командването на полка на турската жандармерия в Къркларели почнали разработка против въздушния канал от България, съчетана с разследваща работа. Преди месец е осъществена интервенция, в която, съгласно появилите се детайлности, от територията на България е дохвърчал дребен аероплан „ Чесна “. Машината е летяла на ниска височина, с цел да не бъде засечена от радарите. Полетът е сбъднат през нощта с изключени светлини с цел да не притегля внимание. На авансово уговореното място тъкмо като по филмите на водачът е бил даден сигнал с фенер и изхвърля от самолета торбите с опиати, които на фотосите, публикувани от турската жандармерия наподобяват като чувал със захар или торове. Оттам чувалите са товарени в първокласни лимузини (на една от фотосите, публикувани от турската жанданрмерия се вижда мерцедес с български ночел, от който разтоварват опакованите наркотици). След това стоката е превозена с три автомобила до Истанбул.

Благодарение на разследващите данни, с които разполага, жандармерията локализира точките, прибира опиатите и арестува петима души, измежду тях тримата българи. По време на интервенцията в региона на Одрин и Къркларели са конфискувани 103 кг опиати за 13 милиона лири (650 хиляди евро), най-голямото количество, залавяни на територията на област Къркларели. Иззети са 2 бинокъла, две устройства за заглушаване на сигнал, с които са дезактивирани системите за следене на колите, прилагани в Турция, 6 мобилни телефона, 3 радиостанции и 3 първокласни.
Прокуратурата е поискала от командването на въздушния радар в Чанаккале информация за противозаконни влизания в Турция и бъдещата информация може да промени хода на следствието.

Почеркът на летенето на наркотрафикантите припомня полета на мистериозния аероплан от Литва през няколко европейски страни до България. Машината беше изоставена на летище „ Буховци “ сред Търговище и Шумен, а българските управляващи резервираха безмълвие след първичното разгласяване на случая.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР