Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на

...
Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на
Коментари Харесай

Борисов поиска бързи проверки за Емко

Максимално да се редуцира срокът на инспекциите във връзка с завода „ Емко “, изиска министър председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание, излиза наяве от стенограмата на съвещанието.

По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат поправени грешките и да се изпълнят напътствията на проверяващите.

„ По всички военни фабрики и хранилища текат инспекции, тъй че тя не е ориентирана към тях, само че много хранилища гърмяха, много жертви дадохме, много безобразия се откриха, приказвам - в доста компании. Хората би трябвало да знаят, че всичко зависи от това да си поправят грешките и надлежно в границите на тази една-две седмици най-много, в случай че са си ги отстранили, да им се върне лицензът “, споделя министър председателят Борисов.

В сряда служащи на " Емко " излязоха на митинг, а министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че е изпратил сигнал до прокуратурата поради три типа муниции.

" Причината – последните два пъти " Кинтекс " е изискал предложения единствено от " Емко ", само че не и от ВМЗ и " Дунарит ", а такова обвързване е имало. Ако имаше предложения от другите две сдружения, щеше цената да е 5-10% по-ниска ", сподели Караниколов.

Той не пропусна да попита за какво " оня, който се афишира за притежател на " Дунарит ", не се е загрижил за това и не е пратил оферта, с цел да може предприятието да завоюва. Припомняме, че русенският боен цех дълго време беше част от империята на банкера Цветан Василев, а в този момент в Книгата на акционерите за притежател е посочена тъкмо " Емко ", която е на Емилиян Гебрев.

Ще има инспекция в " Кинтекс " какво се е случвало последните 10 години там – по какъв начин са се правили покупко-продажбите, даде обещание Караниколов. Проверка ще бъде направена и във ВМЗ – дали има техни патенти, които се употребяват непозволено от други предприятия.

От думите на министъра излезе, че сега се създава за повторно поръчката, предопределена за Индия. Това нищо няма да коства на данъкоплатците, добави Караниколов. Припомняме, че ВМЗ в този момент прави боеприпасите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР