Максим Каплунов, технологичен ръководител на веригата японски и азиатски ресторанти

...
Максим Каплунов, технологичен ръководител на веригата японски и азиатски ресторанти
Коментари Харесай

Внимавайте! Хапването на суши може да бъде и опасно

Максим Каплунов, софтуерен началник на веригата японски и азиатски заведения за хранене MYBOX, обяснява ползите за здравето от японските ястия, които са необятно публикувани в чужбина, и за какво е рисково да се яде постоянно сурова риба .

Експертът изяснява, че сушито и пролетните рулца съдържат скотски протеини, които усъвършенстват работата на сърдечносъдовата система, намалявайки риска от инсулт и артериална хипертония, а оризът, зеленчуците и водораслите нори съдържат доста фибри, контролират холестерола в кръвта и отстраняват токсините. 

Въпреки това тези храни могат да причинят проблеми. Суровата риба и другите морски блага могат да съдържат бактерии и паразити, които предизвикат стомашно-чревни болести.

Трябва да вземете поради и степента на замърсяване на моретата и океаните с отрови и тежки метали. Ако ядете доста риба, в която се натрупват нездравословни субстанции, можете да получите остро хранително отравяне. Това важи най-много за деца, бременни дами и хора с отслабен имунитет.

Не е належащо да се отказвате от азиатската кухня, само че е значимо вярно да подбирате и обработвате съставките за ястията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР