Макс Верстапен беше наказан да положи два дни общественополезен труд

...
Макс Верстапен беше наказан да положи два дни общественополезен труд
Коментари Харесай

Наказаха Верстапен заради опита му да набие друг пилот от Формула 1

Макс Верстапен беше осъден да постави два дни общественополезен труд поради физическата разпра, която той си разреши против Естебан Окон след края на надпреварата в Бразилия.

Пилотът на Ред Бул изпусна успеха на " Интерлагос " поради несполучливия опит на Окон да го изпревари назад, откакто беше задминат с една обиколка, което докара до контакт и завъртане на двата болида. Афектиран след края на надпреварата, холандецът налетя с хули и боричкане по Естебан при срещата им в помещението за претегляне.

Стюардите привикаха и двамата водачи за пояснение, след което излязоха със мнение, че Верстапен е нарушил разпоредбите за държание, с което се подронва спортния дух и престижа на моторния спорт като цяло. В мнението им се показва, че те схващат разочарованието и афекта на Макс, също по този начин одобряват, че Окон го е провокирал по един или различен метод.

Това, несъмнено, не оправдава въобще държанието на водача на Ред Бул. В последна сметка те го санкционират с два дни публично потребен труд, който би трябвало да бъде положен в границите на 6 месеца след случая.

 Триумф за Люис Хамилтън и в Бразилия
Триумф за Хамилтън и в Бразилия

Втори на почетната стълбичка остана Макс Верстапен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР