Макрон помолил Абе да помогне за запазването на Нисан-Рено-Мицубиши“Френският президент

...
Макрон помолил Абе да помогне за запазването на Нисан-Рено-Мицубиши“Френският президент
Коментари Харесай

Макрон помолил Абе да помогне за запазването на „Нисан-Рено-Мицубиши“

Макрон помолил Абе да помогне за запазването на „ Нисан-Рено-Мицубиши “
Френският президент Еманюел Макрон е помолил японския министър председател Шндзо Абе да спомага за запазването на алианса „ Нисан-Рено-Мицубиши “ на фона на обстановката, основала се след ареста на Карлос Гон, оповестява японският вестник „ Майничи “.

Това е станало по време на срещата на Г-20 предходната седмица в Буенос Айрес, отбелязва изданието и прибавя, че японският министър председател нищо не е дал отговор на молбата на френския президент.

По-рано бе обявено, че на 10 декември Токийската прокуратура възнамерява да повдигне публично обвиняване против някогашния шеф на японския автомобилостроителен тръст „ Нисан “ Карлос Гон и някогашния член на борда на шефовете на корпорацията Грег Кели. Двамата ще бъдат упрекнати в даването на лъжливи данни за своите приходи и скъпи бумаги.

Карлос Гон и един от неговите доближени, членът на борда на шефовете на „ Нисан “ Грег Кели, бяха задържани на 19 ноември от специфичната следствена група на Токийската прокуратура. Те са обвинени в нарушение на японското финансово законодателство. Гон е обвинен, че в течение на пет години е заявил единствено половината от получените пари за работата си като началник на „ Нисан “ в размер на съвсем 89 милиона $. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР