Маккарти нарежда на комисии да започнат разследване за импийчмънт на Байдън. Ето какво означава това

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви във вторник,
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви във вторник, че нарежда на ръководените от републиканците комисии в Камарата на представителите да започнат разследване за импийчмънт на президента Байдън, ход, който отдавна се търси от крайнодесни членове на Републиканската партия конференция.

„Републиканците в Камарата на представителите разкриха сериозни и достоверни обвинения в поведението на президента Байдън“, каза Маккарти пред репортери в Капитолия. Той каза, че твърденията, „взети заедно, тези твърдения рисуват картина на култура на корупция“. Маккарти добави, че г-н Байдън „наистина е излъгал американския народ относно собствените си познания за чуждестранните бизнес сделки на семейството му“ и каза, че самият той е бил свидетел на това.

Съгласно конституцията Камарата има правомощието да повдигне обвинения срещу президента, вицепрезидента или друг федерален служител в неправомерни действия чрез процеса на импийчмънт. Всеки от тези длъжностни лица може да бъде импийчмънт по обвинения в „държавна измяна, подкуп или други тежки престъпления и нарушения“.

Макарти жонглира със спиране на работата на правителството и потенциално разследване за импийчмънт на Байдън, докато Камарата се завръща

Всеки член на Камарата може да поиска започване на процедура по импийчмънт, но зависи от говорителя на Камарата да реши да продължи с разследване, тъй като Маккарти посочи, че ще го направи. Камарата може да гласува формализирането на разследване, но Конституцията не го изисква. В случая с г-н Байдън Камарата вероятно няма да проведе гласуване за формализиране на разследване.

Разследване за импийчмънт може да увеличи достъпа до информация на съдебната комисия на Камарата на представителите, но партийните комитети на мнозинството вече имат значителни правомощия да получават информация от федералното правителство чрез своите правомощия за призовка.

Резолюциите за импийчмънт на Камарата се приемат с обикновено мнозинство. Ако Камарата гласува за импийчмънт на длъжностно лице, тя назначава управители на Камарата, които представят случая срещу длъжностното лице в процес в Сената. В края на процеса Сенатът гласува дали да отстрани длъжностното лице от длъжност, като за това са необходими две трети гласове.

Разследване за импийчмънт на г-н Байдън ще бъде третото разследване за импийчмънт на президента от 2019 г. насам. Бившият президент Доналд Тръмп претърпя две разследвания за импийчмънт и два импийчмънта, въпреки че и двата пъти беше оправдан от Сената.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР