Макгонигал, който ръководеше отдела за контраразузнаване на ФБР в Ню

...
Макгонигал, който ръководеше отдела за контраразузнаване на ФБР в Ню
Коментари Харесай

Арестуваха бивш шеф във ФБР, взел пари от руски олигарх. А у нас не вземат?

Макгонигал, който ръководеше отдела за контраразузнаване на ФБР в Ню Йорк до пенсионирането си през 2018 година, беше задържан в събота, оповестява " Ройтерс ".

Според обвинителния акт Макгонигъл се е съгласил да стартира следствие против конкурентен магнат в подмяна на пари от Дерипаска, който е обект на наказания на Съединени американски щати от 2018 година Прокурорите настояват, че 54-годишният Макгонигъл също е работил за Дерипаска през 2019 година, когато олигархът несполучливо се е опитал да анулира глобите си.

 

Дерипаска е създател на една от най-големите алуминиеви компании в света Rusal.

Бившият чиновник на ФБР се чака да се яви пред федералния съд в Манхатън по-късно през днешния ден локално време, дружно със Сергей Шестаков, някогашен руски посланик, който по-късно стана жител на Съединени американски щати и също беше упрекнат по случая.

Дерипаска е в лист с към две дузини съветски олигарси и държавни чиновници, които са били глобени от Вашингтон в отговор на хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година

Дерипаска и Кремъл отхвърлиха да са се месили в изборите.

 

България разгласи за нежелани 70 съветски дипломати, заяви министър председателят Кирил Петков. Външно министерство заяви, че на дипломат Елеонора Митрофанова е връчена вербална нота и лист с имената на тези, " които следва да изоставен територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 година ".

Съдът в Съединени американски щати ще се произнесе кой е прав и кой не е.

 

Да забележим по какъв начин е у нас.

 

На 3 юли 2022 година от България бяха експулсирани 70 съветски дипломати, за които има данни, че работят или са свързани с дейности, ориентирани против националната сигурност на страната ни. Москва се разгневи за огромния брой изгонени техни дипломатически чиновници, само че нито един път не отхвърли подозренията за техни шпионски практики.

Българската прокуратура обаче по този начин и не уточни нито един от сътрудниците на съветските сътрудници в България. На всеки е ясно, че съветските секрети служби не биха свършили и за пет пари работа, в случай че нямат български сътрудници и помощници, на множеството от които се заплаща.

 

Например казусът с отчета на ДАНС, в който се потвърждава, че планът Турски поток е рисков за националната ни сигурност и е в полза на държавното управление в Кремъл. Има публично предизвестие, само че министър председателят тогава Бойко Борисов неглижира ДАНС и построява за рекордно малко време газопровода, който се трансформира в един от козовете на Путин, с цел да стартира войната против Украйна. Да не би някой да е получил няколко копейки, с цел да направи услуга на Путин? Само питаме.

 

И досега прокуратурата мълчи. Защо? А основният прокурор Иван Гешев непрестанно повтаря какъв брой интензивно си сътрудничи с американските колеги…  

 

Фрог нюз

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР