Макетното ножче се оказва предпочитан способ – прави фини разрези

...
Макетното ножче се оказва предпочитан способ – прави фини разрези
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Трябва ни законов текст, който преследва всякакво изтезание

М акетното ножче се оказва желан прийом – прави фини сечения и не можело да бъде определяно като оръжие, застрашаващо живот, а в това време е добър прийом за мъчение

 

Бившият шеф на ДАНС ген. Димо Гяуров не има вяра, че последните корекции, които депутатите гласят за Закона за отбрана от домашното принуждение ще реализиран „ кой знае какво “. „ Няма да реализира и тесните цели, които си слага. Поради не доста удачната легална формулировка, която депутатите одобриха в законопроекта. А и това като чели измества фокуса от Закона за отбрана от домашното принуждение. Той би трябвало да е отвън закона. Трябва да приказваме за принуждение, за мъчение от всевъзможен тип, а не за разширение на обсега на закона посредством неразбираеми формулировки “, съобщи той в предаването „ Тази заран “ по бТВ. Според него добър текст, който преследва всевъзможен тип мъчение и изтезание би могъл да свърши работа.

Моника Николова, шеф на фондация „ Кампания А 21 “, счита, че корените на неприятните произшествия, добили гласност през последните дни са плод на „ дълга просвета, която следим, едно обръщение и посредством музиката, че дамите са заличени като човек, по-скоро стават обект на всякакви планове “. Като представител на организация, занимаваща се с трафик на хора тя означи, че насилието и жестокостта на трафикантите е постоянно разпространяема. „ Жертвите, с които сме работили са били изтезавани, измъчвани, имат белези. Това е прочувствена контузия, а и обръщение към други девойки – да бъдат държани в боязън какво може да последва в случай че дръзнат да приказват или избягат “, съобщи тя. Николова означи, че нормално първоначално всичко стартира като любовна връзка, която обаче се трансформира и трафиканта стартира да я пречупва.

 

Гяуров означи, че от диалог с адвокати научил, че макетното ножче е било „ доста употребявано обратно в годините “. „ То прави фини сечения и не можело да бъде определяно като оръжие, застрашаващо живот, а в това време е добър прийом за мъчение “, означи някогашният началник на ДАНС. Затова и допусна, че зад случая в Стара Загора може и да се крие нещо друго с изключение на битова обстановка или ревнивост, само че посочи, че не е осведомен с елементи по случая. Той дефинира и държанието на проверяващите като „ малко необичайно “ и разкритикува метода, по който е импортирано обвиняването.

 

Според него „ чадър “ може да бъде и непреднамерено обтегнат върху изпълнителите на разнообразни действия. „ В дребните градове царува безвремие в това отношение. Всички се познават, пият си ракията, не им се работи доста. Склонен съм да допускам на роднините на убитото в Цалапица момче до момента в който те не са иззели записите от камерите. Много постоянно „ чадърът “ е резултат от небрежност и мързел “, разяснява ген. Гяуров и този проблем.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР