Македонското външно министерство потвърди, че руски дипломат е бил изгонен

...
Македонското външно министерство потвърди, че руски дипломат е бил изгонен
Коментари Харесай

Северна Македония изгони руски дипломат

Македонското външно министерство удостовери, че съветски посланик е бил изпъден от страната, като министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи не пожела да обясни аргументите за експулсирането му, осведоми скопският ефирен канал " Сител ".

" Тъй като тази информация нормално е поверителна, не мога да встъпвам в детайлности, само че всякога, когато Министерство на външните работи получи доказана и документирана информация за държанието на упълномощени задгранични дипломати, което опонира на правилата на Виенската спогодба, то взема ограничения за отбрана на националната сигурност, само че и сигурността на съдружниците в Алианса, към който принадлежим ", сподели Османи.

Руското посолство осведоми, че дипломатът фактически е напуснал, само че след постоянна процедура.

" Потвърждаваме, че сме получили нота, която афишира един от чиновниците ни за личност нон грата. Бихме желали да подчертаем обаче, че той напусна Република Северна Македония още преди 10 дни, след края на мандата си ", декларират от посолството.

Руското външно министерство добави още, че Москва ще реагира съответно на решението на Скопие, както и че Русия има намерение да отговори на тази стъпка, въз основа на " правилото на взаимност ".

" За страдание администрацията на Северна Македония продължава да се движи по конфронтационен път, без да обръща внимание внимание на обстоятелството, че сходни стъпки са в ущърб на двустранните връзки ", споделят още от министерството.

През май, когато различен съветски посланик беше изпъден от страната, президентът Стево Пендаровски изясни, че това е добре документиран случай, а не импровизация.

След това Москва отговори, като изгони чиновник на македонското посолство в Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР