Македонското МВР издаде международна заповед за арест на бившия премиер

...
Македонското МВР издаде международна заповед за арест на бившия премиер
Коментари Харесай

Издадоха международна заповед за арест за Никола Груевски

Македонското Министерство на вътрешните работи издаде интернационална заповед за арест на някогашния министър председател и почетен ръководител на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, съобщи организация МИА.

След получено удостоверение от управляващите в Унгария и решение на съда бе издадена интернационална заповед за арест. Международните служби за сигурност също са осведомени, че Груевски се търси, с цел да изтърпи присъдата си от две години затвор по делото "Танк " за доставката на първокласния мерцедес.

От Наказателния съд отхвърлиха обвиняванията, отправени против тях и осведомиха, че прокурорът не е изискал до момента на Груевски да бъде наложена мярката арест, съобщи телевизия Сител.

Специалният прокурор Катица Янева сподели, че Специалната прокуратура е поискала Груевски да бъде задържан още през февруари 2016 година, и до предишния четвъртък въобще не е имало признаци, че някогашният министър председател няма да пристигна в съда, с цел да се откри съображение наново да се желае мярката арест, съобщи организация МИА.

Янева сподели, че институциите не трябва да си трансферират едни на други виновността за бягството на Груевски и добави, че са употребявани всички моменти пред съда за това някогашният министър председател да бъде задържан. Прокурорът акцентира, че след бягството ще изискат делене на всички други процедури, водени срещу Груевски и добави, че той ще бъде съден задочно.

Надявам се бързо по дипломатически път Груевски да бъде върнат назад, сподели Янева и изрази упованието, че някогашният министър председател ще бъде екстрадиран от Унгария във допустимо най-кратък период.

Медиите в Унгария разгласиха детайлности за опциите, които планува локалният закон за убежището. Процедурата от подаване на молбата за леговище до взимането на решение може да продължи и до 60 дни, само че има опция и за незабавна процедура в период от 15 дни, оповестява Сител.

Македонските управляващи се надяват молбата на Груевски да получи леговище в Унгария да бъде отхвърлена, а Груевски екстрадиран в Република Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР