Македонският специализиран информационен сайт "религия.мк" публикува "скандалното писмо на Сръбския

...
Македонският специализиран информационен сайт "религия.мк" публикува "скандалното писмо на Сръбския
Коментари Харесай

Македонски сайт публикува писмо на Сръбския синод със закани към БПЦ

Македонският профилиран информативен уебсайт "религия.мк " разгласява "скандалното писмо на Сръбския синод " до Българската православна черква (БПЦ).

Редакцията разгласява и клише от писмото и прецизира, че е "получено от източници от Сръбската патриаршия ".

"Сръбският патриарх Ириней употребява обидни и заканителни изрази както към българския патриарх Неофит, по този начин и към Македонската православна черква - Охридска архиеископия ", акцентират от уеб страницата.

Ириней намерено се опълчва и заплашва главата на българската черква при опита БПЦ да помогне за разрешаване на кононичния статут на МПЦ- Охридска архиепископия.

Според Ириней "опитите на БПЦ да помогне МПЦ-ОА и да бъде нейна Църква-майка " ще нанесат вреди на връзките сред двете сестрински църкви ".

Писмото е изпратено на 17 април тази година.

Миналата есен Македонската православна черква - Охридска архиепископия изиска от Българската православна черква подпомагане за споразумяване на нейния каноничен статут и тя да бъде нейна Църква - майка. В края на ноември Св. Синод на БПЦ сътвори и специфична комисия са споразумяване на статута на МПЦ отпред с митрополит Киприан.

В началото на месец януари в Светия Синод на БПЦ се организира среща с архиепископ Стефан - главата на МПЦ-ОА и няколко митрополити.

На Великден България даде и плодородния огън на Македония, която за първи път го получи публично. Съвсем ненадейно и в несъгласие на всички нейни стъпки от ноември месец 2017 година, на 14 май Св. Синод на БПЦ реши да не изпраща свои представители за празнествата във връзка 1000-годишнината на Охридската архиепископия, която се организира на 28 май в Охрид.

Вселенската патриаршия се заема с Македонската черква

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР