Македонският премиер Зоран Заев получи подкрепа от турския президент Реджеп

...
Македонският премиер Зоран Заев получи подкрепа от турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Заев получи подкрепата на Ердоган за името и за разширяване на търговията

Македонският министър председател Зоран Заев получи поддръжка от турския президент Реджеп Тайип Ердоган за решение на разногласието с Гърция за името на Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът Ердоган поддържа политиката на добросъседство, водена от западната ни съседка. Като във връзка с процеса на решение на разногласието с Гърция той разяснява, че това е нещо положително за Балканите и за евроатлантическите вероятности на Република Македония, написа btvnovinite.bg.

На срещата бе установено, че двете другарски страни имат капацитет за развиване на икономическото съдействие посредством увеличение на турските вложения, както и посредством нови начинания от страна на Македония.

Турският президент поддържа самодейността на премиера Заев за увеличение на квотите за експорт на телешко и агнешко месо в Турция и сподели, че ще съобщи мнението си на турското държавно управление. Ердоган изрази поддръжка и насърчи турските предприемачи да влагат в Македония.

Заев акцентира, че за жителите на Македония е доста значима всяка активност и инвестиция, която въздейства за повишение на виталния стандарт и открива нови работни места в Македония. В тази тенденция той благодари на президента Ердоган за развиването на икономическите връзки, както и за поддръжката на Турция за участие на Македония в НАТО и Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР