Македонският премиер Димитър Ковачевски заяви днес пред журналисти, че няма

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски заяви днес пред журналисти, че няма
Коментари Харесай

Македонският премиер отрече за тайни преговори с България

Македонският министър председател Димитър Ковачевски съобщи през днешния ден пред публицисти, че няма никакви секрети договаряния или диалози с България и че всичко, което се разисква, към този момент е известно.

" По разногласието на РСМ с България е нужно бързо решение, само че не и преждевременно. В момента се водят договаряния, само че към момента няма взаимно задоволително решение ", съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Запитан от публицисти за допустима дата, той отвърна: " Никога не съм се обвързвал с дати. Винаги съм казвал, че имаме потребност от бързо, само че не и преждевременно решение. Външните министерства на двете страни работят по политическите въпроси. Тези политически въпроси се разискват на срещи в сходство със стандартите на интернационалните връзки. В момента работим по продан на хрумвания по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е задоволително и за двете страни, то ще бъде обявено на институциите в България в сходство с техните законови процедури и у нас в сходство с нашите разпореждания и нашите закони. В момента няма такова взаимно задоволително решение ", сподели Ковачевски.

Премиерът на РСМ отговори и на въпрос по отношение на информацията, че има лица, работещи в държавни институции и такива, които на процедура са работили, с цел да не се реализира съглашение сред Република България и Република Северна Македония и акцентира, че казусът ще бъде прегледан според процедурите. " Аз и министърът на външните работи имахме тази информация още първия ден. Нормално е в границите на Министерството на външните работи да се действа според условията на съответните служби, само че не мога да кажа повече, тъй като е класифицирана информация ", сподели Ковачевски.

Също през днешния ден албанският министър председател Еди Рама съобщи, че страната му ще изиска от Европейския съюз да работи за участие в блока настрана от прилежаща Република Северна Македония, в случай че ветото на България продължава, предава " Ройтерс ". Рама добави, че не е оптимист, че София скоро ще вдигне блокадата за начало на договаряния със Скопие.

" Албания не може да чака повече, до момента в който двете страни решат разногласията, съобщи албанският министър председател. Той направи изявлението, до момента в който представяше изследване, съгласно което над половин милион души или 67% от запитаните желаят Скопие и Тирана да не вървят дружно по пътя към еврочленство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР