Македонският парламент официално ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество

...
Македонският парламент официално ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество
Коментари Харесай

Прието! Македонският парламент ратифицира договора за добросъседство с България

Македонският парламент публично ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България.

Споразумението бе подписано още на 1 август от министър председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев в Скопие. Ратифицирането му в македонския парламент става навръх датата (15 януари), на която през 1992 година България стана първата страна, която публично призна независимостта на новата страна Република Македония.

Договорът бе утвърден с 61 гласа „ За " и 1 „ въздържал се " от общо 120-членния македонски парламент. Опозицията от ВМРО-ДПМНЕ отхвърли да влезе в залата за гласуването на ратификацията на контракта.

Министерството на външните работи на Република България незабавно взе отношение и приветства решението на Народното събрание на Република Македония да ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

" С този акт се удостоверява волята за създаване на добросъседски връзки, които са значим детайл от европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани.

Република България ще продължи да бъде дейна в поддръжката си за европейската интеграция на Република Македония.

Това е стратегически избор на нашата страна, залегнал и в целите на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония е учреден на споделени европейски полезности, които вършат района по-единен и по-силен ", пишат от Министерство на външните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР