Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТОМакедонският парламент

...
Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТОМакедонският парламент
Коментари Харесай

Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО
Македонският парламент единомислещо поддържа участието на страната в НАТО
Македонският парламент одобри единомислещо със 76 гласа „ за ”, и 0 „ въздържал се ” или „ срещу ” декларацията за поддръжка на процеса по присъединение на Македония в НАТО.

Депутатът от Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Хари Локвенец съобщи, че влизането на страната в НАТО носи непоклатимост, като уточни, че най-големите изгоди, които ще има Македония ще са не военни, а стопански.

„ Опитът на страните от Балканите, обвързван с участието им в НАТО демонстрира, че когато една страна влиза алианса има и спомагателни фактори, които ѝ се отразяват позитивно, като те са главно от стопански темперамент, като придвижване на бизнеса и нарастване на задграничните вложения в страната ”, съобщи Локвенец.

Драган Данев от ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че неговата партия ще продължи да поддържа страната по пътя ѝ към пълноправното участие в НАТО.

„ Наистина е достижение да бъдеш член на този алианс, само че в същото време е и сериозна отговорност. Членството в НАТО не значи, че незабавно от всички страни ще се отворят крановете и в Република Македония ще стартира да тече мед и масло ”, съобщи той.

Членството на НАТО значи доста работа за всички жители на Македония, сподели Данев. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР