Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че няма

...
Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че няма
Коментари Харесай

В Северна Македония заговориха за признаване на българско малцинство

Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че няма нищо срещу в Конституцията на Република Северна Македония /РСМ/ българите да бъдат категорично упоменати като обособено национално малцинство, съобщи БГНЕС.
" Ако сходно нещо има значение за българите, те могат да бъдат упоменати в Конституцията. До момента никой от нас не е изискал сходно нещо ", сподели Османи в изявление за локалната телевизия ТВ 21.
 Захариева видя зацикляне на връзките със Северна Македония след влизането ѝ в НАТО Захариева видя зацикляне на връзките със Северна Македония след влизането ѝ в НАТО
Най-после върнахме европейската вероятност за Западните Балкани. Това е главният външнополитически триумф на първото българско председ...
" Българите в Република Северна Македония би трябвало да се усещат като изцяло свободни жители, които могат да се провеждат в общности и да имат всички права. Ако е належащо ще бъдат и категорично упоменати в Конституцията ", сподели още Османи.
На въпрос дали някой от България е изискал сходно нещо, външният министър отговори: " Аз не съм чул. Подобно нещо не е желано ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР