Македонският министър на енергетиката Саня Божиновска обяви на пресконференция, че

...
Македонският министър на енергетиката Саня Божиновска обяви на пресконференция, че
Коментари Харесай

Министър на Мицкоски с нагъл коментар: Адвокат ще каже дали съм българка, аз не знам

Македонският министър на енергетиката Саня Божиновска разгласи на конференция, че ще се съветва с юристите си дали още има българско съзнание.

През юни тази година стана ясно, че Божиновска има българско поданство и че е управлявала компания в Хърватия с български паспорт. А с цел да получи българско поданство, претендентът би трябвало да заявява пред управляващите в София, че се усеща българин и да уточни българските си корени.

На въпрос дали ще покаже пред обществото документ, потвърждаващ, че към този момент не е българска гражданка, Божиновска от редиците на ВМРО-ДПМНЕ отговори, че ще би трябвало да се съветва с юристите.

Запитана дали към момента има български паспорт, тя съобщи: " Въпросът е неотносим към тематиката на конференцията. Имам македонско и чешко поданство. Имам и македонски, и чешки паспорт. Ще би трябвало да се съветвам с юристите по този въпрос. Проведоха тази процедура доста от дълго време. "

Същият отговор Божиновска даде и на запитване дали " към момента има българско съзнание ":

" Това бяха изказвания, които в този момент не си припомням. Беше доста от дълго време. Аз не съм управлявала процеса, управляваше се от адвокатска адвокатска фирма. "

БГНЕС напомня, че Божиновска призна, че е имала българско поданство, от което е поискала освобождение. През юни месец тя твърдеше, че процедурата е завършила. Божиновска обаче не потвърди дали е получила решение за освобождение от поданство, без което официално към момента е жител на България. Министърът в кабинета на Християн Мицкоски има редица парцели в Испания, Португалия и Сърбия./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР