Македонските медии разпространиха вариант на споразумението, което Гърция и Македония

...
Македонските медии разпространиха вариант на споразумението, което Гърция и Македония
Коментари Харесай

Ето за какво се разбраха Гърция и Македония

Македонските медии разпространиха вид на съглашението, което Гърция и Македония ще подпишат този уикенд някъде в региона на Преспанските езера, на гръцка територия

Македония ще се споделя Република Северна Македония.

Споразумението ще се подпише в края на седмицата на Преспенското езеро, по-скоро край Мала Преспа /Limni Mikri Pr?spa/, в Гърция.

Езикът на РСМ ще бъде македонски с записка под линия, че е част от славянската група езици

Гражданство - македонско / жител на Република Северна Македония

Македония отстранява този член от конституцията си, който приказва за грижата за " македонското малцинство " отвън границите на страната.

На специфична комисия ще се контракти потреблението на комерсиалните предпазени марки от двете страни.

Първо ратифицира македонския парламент. Ако президентът Георге Иванов откаже да подпише съглашението, македонският парламент ще организира второ гласоподаване.

Гръцкото държавно управление с писмо ще осведоми Европейски Съюз и НАТО, че предизвиква започване на договаряния с Европейски Съюз и приемане на покана за участие в Алианса, откакто се извършат конституционните промени.

Гърция ще изиска да бъде даден позитивен сигнал за Македония, макар съпротивата на Франция и Холандия, само че с поддръжката на Германия.

На срещата на върха сред страните от НАТО на 11 юли в Брюксел, Република Северна Македония ще получи покана за участие в НАТО, която ще зависи от конституционната проверка.

Македония ще осведоми документално 190-те държави-членки на Организация на обединените нации, че в бъдеще страната ще употребява името Република Северна Македония в двустранни връзки и интернационалните конгреси.

До октомври македонското държавно управление би трябвало да провежда референдум и в случай че резултатът е позитивен, ще се продължи с конституционна проверка. Ако резултатът е негативен, следва проект " Б " – привикване на предварителни парламентарни избори, което в това време ще бъде и самобитен референдум за името.

След като Скопие приключи целия развой, съглашението би трябвало да бъде утвърдено и от гръцкия парламент, а в това време ще се извърши и ратификацията на участието на страната в НАТО.

По-късно през днешния ден Ципрас ще осведоми водачите на политическите партии в страната и президента Прокопис Павлопулос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР