Македония ще продължи своята активна европейска интеграция с избирането на

...
Македония ще продължи своята активна европейска интеграция с избирането на
Коментари Харесай

Анализатор: Една бъдеща АМ Гоце Делчев между България и Македония би могла да ни сближи

Македония ще продължи своята дейна европейска интеграция с избирането на Зоран Заев за министър председател на страната. Той обаче завоюва изборите с доста дребна преднина, което може да се смята като жълт картон против него от страна на македонците, които също упорстват за господство на закона и за правова и демократична страна. Това разяснява в студиото на "Светът и ние " по Българска национална телевизия интернационалният анализатор Владимир Владимиров.

,,По контракта с Гърция в общи линии няма проблем, защото на процедура той отвори пътя за участие на Македония в НАТО и тя към този момент е член на НАТО. Но при контракта с България нещата са по-различни. Българските политици извънредно доста концентрират вниманието си върху историческата комисия. Самият контракт и историческа комисия би трябвало да бъдат една дребна част от взаимоотношенията сред двете страни. Една автомагистрала, да вземем за пример, с името "Гоце Делчев " сред България и Македония, би могла доста да ни сближи икономически'', изясни Владимиров.

България е най-големия съдружник и другар на Македония. А в последните 30 години след разпадането на Югославия България е може би най-истинският другар на Македония. Така че България би трябвало да огледа това, което се случва през днешния ден в Македония, и да одобри действителността, че има обособена страна и обособен народ, счита още анализаторът.

,,Официално популацията на Македония е към два милиона души, само че комерсиалните ни взаимоотношения не се въздействат от политическите закачки. Нашият стокообмен може да стигне до милиард на година в изискванията на по-добра икономическа среда, което е съществено постижение'', уточни в умозаключение Владимиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР