Македония се движи в правилната посока и трябва да използва

...
Македония се движи в правилната посока и трябва да използва
Коментари Харесай

САЩ: Македония се движи в добра посока


Македония се движи в вярната посока и би трябвало да употребява позитивния подтик и поддръжката на евроатлантическите си другари.

Това е посланието, което получи македонският външен министър Никола Димитров на срещите във Вашингтон със заместниците на държавния секретар на Съединени американски щати Уес Мичъл и Хойт Брайън Ий и Моли Монтгомъри, специфичен консултант за Европа и Русия на вицепрезидента Майк Пенс.

Американските дипломати акцентираха, че Вашингтон дава кардинална поддръжка за промени в страната, ориентирани към по-бърза интеграция в НАТО и Европейски Съюз. Мичъл съобщи, че Съединени американски щати остават твърдо ангажирани да оказват помощ на Македония в тази посока. Той приветства градивната външна политика на държавното управление и решимостта за превъзмогване на всички открити въпроси в връзките със съседите, като благодари и за приноса на Скопие в битката против световния тероризъм, съобщи БГНЕС.

Хойт Брайън Ий сподели, че Македония се движи в вярната посока и насърчи държавното управление да продължи с програмата за промени и да употребява позитивния подтик и очевидната поддръжка на евроатлантическите си другари. Монтгомъри пък добави, че Балканите са преди всичко в листата с целите на Белия дом, а западната ни съседка е една от основните страни за прогрес в целия район.
Министър Димитров организира среща и с някогашния заместник-държавен секретар Строуб Талбот, както и с представители на македонската диаспора в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР