Макар отдавна да е известно, че алкохолните напитки увеличават количеството

...
Макар отдавна да е известно, че алкохолните напитки увеличават количеството
Коментари Харесай

Не сте го очаквали – текилата помага за смъкване на килограми

Макар от дълго време да е известно, че алкохолните питиета усилват количеството на признатите от нас калории, ново проучване откри, че има връзка сред текилата и отслабването. Изследване, извършено от Американското химично общество, изследва въздействието на текилата върху равнището на глюкозата в кръвта. То откри, че захарта в растението, от което се създава текила, може да спомогне за намаление на кръвната захар, написа who.com.au.

Естествената захар, която се среща в растението агаве, се назовава агавини. Не бива да я бъркаме със сиропа от агаве. Тази захар не се усвоява от организма, което значи, че не покачва равнището на захарта в кръвта.

И това е забавно: 14 вегетариански храни, които съдържат повече желязо от месото! - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

По време на проучванията учените са открили, че мишки, които са били на общоприета диета, а по-късно пили вода с добавени агавини, в следствие запонали да ядат по-малко и имали по-ниско равнище на захарта в кръвта, съпоставено с друга група мишки, които не приемали агавини.

Освен това мишките, които употребявали агавини, произвеждали хормон, наименуван GLP-1. Той е прочут с това, че ни прави сити по-дълго време.

Освен това предизвика производството на инсулин. Това кара учените да мислят, че агавините могат да бъдат от изгода за хората с диабет или тези, които се борят с непотребни килограми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР