Макар и за три дни – песента надделя над вируса.

...
Макар и за три дни – песента надделя над вируса.
Коментари Харесай

В Силистра се проведе конкурсът „Дунавски звезди“

Макар и за три дни – песента надви над вируса. В това са уверени и участници, и жури в преди малко приключилия Трети народен конкурс за млади реализатори на известна ария „ Дунавски звезди – Силистра 2021 “ в крайдунавския град.

Събитието не можа да събере силистренци в централния площад на града, както беше планувано поради ограниченията. Но въпреки и в постройката на трагичния спектакъл, с дезинфекционни гелове, маски, през стол и през ред – празникът се случи. Защото нищо не може да спре хубавата ария.

„ Песента постоянно ще надвива, над който и да е вирус, където и да било, освен в Силистра, тъй като без ария не може да се живее, ние постоянно ще си пеем – дали навънка, дали по улиците, дали у дома – с вирус или без вирус – песента в никакъв случай няма да почине “, сподели Деян Неделчев – Икебаната, член на журито.

„ Добрата ария гони вируса – при всички случаи! Радостта, песента – това е здравето, това е имунната система, тя ще пребори нещата “, съобщи Румяна Вълчанова, музикален възпитател с 40-годише стаж.

А инак Националният конкурс „ Дунавски звезди “, се провежда за трети път в Силистра. Тази година участниците – самостоятелни реализатори, дуети, триа и по-големи вокални обединения, разграничени в 4 възрастови групи – бяха над 100.

А във втората вечер членовете на журито, одобрени звезди, излязоха на сцената да покажат същинската хубост на българската ария.

„ Най-важното е в този миг да мислим за музика, да мислим за израстването на младото потомство, да създадем моста сред легендите и нашите млади сътрудници. Безкрайно съм щастлива, че състезанието минава ужасно, има доста нови открития и гении, които скоро ще забележим на огромната сцена “, съобщи Петя Буюклиева, ръководител на журито.

Затова в този конкурс спечелили се почувстваха всички – и наградени, и неотличени, и уредници и аудитория – тъй като хубавата ария, звучаща от надарени сърца – е постоянно победител над времето и събитията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР