Макар и този ход да не се понрави на ООН,

...
Макар и този ход да не се понрави на ООН,
Коментари Харесай

Най-добрите хакери идват от Северна Корея

 Japan Unveils The Name Of The New Royal Era

Макар и този ход да не се понрави на Организация на обединените нации, логичен носи сериозна сигурност на страната, изключително с водач, наказващ провинилите се посредством разстрел с противовъздушно оръдие. Северна Корея, най-малко съгласно НАТО, продължава да държи остарялата руска техника на въоръжение, създава оръжие и постоянно нарушава разнообразни мирни спогодби. Погледната от космоса, това е единствената страна, която не може да електрифицира всичките си зони. Имайки поради, че уеб страниците оферират единствено новинарска емисия, кулинарен канал и прогноза за времето.

И до момента в който интернет тирания господства съществено над локалното население, Северна Корея се оказва добре въоръжена с хакерска войска. Комунистическата партия има една от най-строгите осведомителни бариери в света. Разкрития за нарушение на човешки права и съществуването на наследствена присъда – в случай че човек се опита да избяга в Южна Корея, неговите внуци могат да излежават присъдата – започнаха да получават публичност само от дребното съумели да избягат в точния момент. Разкритията за дейностите на севернокорейската цифрова войска изплуваха, откакто хакерска група разгласява огромна част от персоналните данни на чиновниците на Sony.

 Inside North Korea

Севернокорейската хакерска група, носеща кодовото име „ Бюро 121 “, работи директно с армията и дава отговор за поразяването на разнообразни цифрови цели. Според дезертьори, военните рекрутира най-талантливите фрагменти след завършването на университета по автоматизация в Пхенян, по-късно бюрото по разузнаване организира 5-годишно образование и изпраща компютърните си талант в страни като Китай.

Междувременно, фамилиите на военнослужещите получават правото да живеят пищно в столицата. Официалното основаване на бюрото е през 1998-а година, а през 2005-а година, границата пресичат и първите сътрудници под прикритие. Мнозина идват с работни визи от Северна Корея, натрупат стаж в банки и търговски сдружения, други имат дипломатически имунитет, само че като цяло употребяват добре завършеното прикритие на супергерои, които денем извършват своите служебни задължения, а през нощта се заемат с търсенето на уязвими места в системите на разнообразни институции.

 U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un In Hanoi

Възпитаниците на Бюро 121 се считат освен за едни от най-хубавите в света, само че и за едни от най-организираните. Пред американския сенат, г-л Винсънт Брук споделя, че ползата на страната се е преориентирал към електронния фронт, заради съществуването на ниски разноски и висока успеваемост за поддръжка. Разбира се, офанзивите на организацията не са фокусирани единствено върху протекцията на водача и запазването на положителното му име. През последните няколко години, специалисти по електронна сигурност са безапелационни, че борбите на електронния фронт, коствали милиони долари, губят следите си някъде в Северна Корея.

През 2015-2016 година, групата „ Лазарус “ удря банковата система за връзка SWIFT, употребявайки персоналните данни на висши чиновници. Близо 101 милиона $ напущат централната банка в Бангладеш, а малко по-късно, неоторизирани транзакции се виждат и в друга комерсиална банка във Виетнам. Подозренията към Северна Корея остават, откакто методиката на деяние припомня съществено за офанзивата против Sony. Макар и да липсва публично удостоверение, това може да се счита първата хакерска офанзива, позволена от държавен глава.

 Justice Department Announces Charges North Korea Operative With 2014 Sony Pictures Hack

Без подозрение, един от най-паметните случаи и проява на накърнимост в системата е „ WannaCry “ крипто-червеят. Макар и хакерската група още веднъж да е Лазарус, двама жители със севернокорейски паспорти остават обвинени. За 4 дни са изумени близо 300 000 компютъра по света, а откупът за декриптирането на файлове възлиза сред 500 и 600 $, преведени в биткойни. В отчет от 109 страници,.

Седмица след представянето на доказателствата, комунистическата партия дава отговор, че подобен човек в никакъв случай не е съществувал. И до момента в който двете страни се лутат сред действителността и въображението, Северна Корея продължава да събира надарени студенти, които да подчинят мрежата и да способстват за финансирането на страната, от време на време публично, различен път – не.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР