Макар и пословично лоялни към бранда, потребители на iPhone все

...
Макар и пословично лоялни към бранда, потребители на iPhone все
Коментари Харесай

Защо някои потребители на iPhone минават на Android


Макар и пословично лоялни към марката, консуматори на iPhone въпреки всичко мигрират към Android
(снимка: CC0 Public Domain)

В света на мобилните устройства има две преобладаващи платформи – Android, показана от десетки производители, и iOS, под ръководство на която работят iPhone смарт телефоните на Apple. Прието е да смята, че iOS е за по-успелите хора и е разбираемо желанието на някои консуматори на Android да сменят платформата. Но не са малко и случаите, когато някой взема решение да направи противоположното – от iPhone да отиде на Android. Каква би била мотивацията в този случай ?

Анализатори от SellCell са 5000 души на възраст над 18 години, притежатели на iPhone или на Android смарт телефони от водещи марки, с цел да изследват тяхната преданост към марката и платформата. Оказва се, че когато консуматори мигрират от iOS към Android, те не се интересуват изключително от съществуването на различни магазини за приложения, както се пробват да ни убедят разработчиците, които не са удовлетворени от политиката на App Store, нито пък от разнообразните варианти за персонализиране, от безплатния достъп до персонализирани лаунчери и други Минават към Android, най-много поради хардуерните спецификации.

Три са най-често срещаните аргументи консуматори на iPhone да избират Android:

Дисплей. Звучи доста забавно, изключително като се има поради, че iPhone от дълго време нямат проблеми в нито един от тези аспекти. Но неналичието на проблеми като такива не значи, че потребителите не се стремят към най-хубавото. А на Android това „ най-хубаво ” безусловно е в обилие.

Въпреки обстоятелството, че екраните на новите iPhone са с в действителност високо качество, те към момента отстъпват освен на водещите смарт телефони с Android, само че даже и на някои от така наречен „ бюджетни ” устройства. И тук не става въпрос за AMOLED екраните, които са норма за всеки стойностен Android смарт телефон. Говорим за честотата на освежаване от 120 Hz, която през днешния ден е все по-често срещана. Не е нужно да купувате скъпо Android устройство, с цел да получите тази характерност.

Автономност. Новите iPhone модели „ живеят ” доста по-дълго на батерия от своите прародители. Но в случай че съпоставим действителните числа, тогава множеството от флагманите на Android, с помощта на по-големите си акумулатори, устоят един ден или даже два дни по-дълго. Излишно е да загатваме за скоростта на зареждане.

Водещите iPhone модели се зареждат с мощ 15W. Това е извънредно нисъ индикатор, който значи зареждане до 100% за към 60-70 минути до 100%. При Android от дълго време е норма 65W зареждане, даже за смарт телефони, които не са в категорията флагмани. Такива устройства се зареждат от 0 до 100% за към половин час.

Камера. Разбира се, камерата е основна. iPhone по този начин и не стигна до върха на рейтингите на DxOMark, само че снимат добре, като оферират даже някои усъвършенствани режими на снимане. Но фотографските благоприятни условия на смарт телефоните с Android постоянно са били по-широки.

Много Android смарт телефони имат оптично нарастване от 10 и даже 20 пъти, разширени настройки, снимане във формат RAW и други функционалности, които или не са налични на iPhone, или са налични единствено в най-скъпите модели.

Така, в последна сметка, точно по-добрите хардуерни спецификации подтикват някои консуматори на iPhone, които са осведомени и наблюдават технологиите, да мигрират към Android. Между другото, в последните години се следи известно отчаяние у почитателите на Apple и от хардуера на преносимите компютри. Започналият преход към лични M1 процесори в MacBook може би е отговорът на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР