Макар и на противоположни позиции по отношение на върховенството на

...
Макар и на противоположни позиции по отношение на върховенството на
Коментари Харесай

Петков и Гешев заедно в памет на жертвите на Холокоста

Макар и на противоположни позиции във връзка с върховенството на закона у нас, министър председател и основен прокурор се оказаха дружно в отдаването на респект на жертвите на Холокоста в Брюксел. Посещенията на Кирил Петков и Иван Гешев в Европейския парламент в четвъртък съответстваха с отбелязването на Международния ден в памет на починалите по времето на Холокоста, написа "Епицентър ".

От фрагменти, излъчени от публичната телевизия се вижда, че Петков и Гешев са седнали съвсем един до различен по време на съвещанието на европарламентаристите. Между двамата е заместник-главния прокурор Даниела Машева. Самата гала бе открита с тирада на новия ръководител на Екологичен потенциал Роберта Мецола. 

"Историята би трябвало да се помни, с цел да не се повтарят грешките. На този ден гледаме и напред. Защото след войната Европа беше съградена върху обещанието за мир ", написа във фейсбук-профила на Министерския съвет. "За да реализираме мир и естетика, следва да бъдем непримирими към антисемитските настроения, подронващи устоите на демокрацията! ", означи основният прокурор в профила си в Туитър. 

В Брюксел Петков имаше работни срещи с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Главният прокурор беседва с ръководителя на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер, със заместник-председателя на Европарламента Михал Симечка и с ръководителя на Правната комисия Адриан Лазара.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР