Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността

...
Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността
Коментари Харесай

След издигането на Хекимян: bTV с план „да защити името и репутацията си“

„ Макар да сме изцяло уверени в качеството, гения и ангажираността на публицистичния екип към обективността на новините, bTV Media Group вкарва редица ограничения, които възнамерява да приложи през идния избирателен сезон, за да отбрани името и репутацията си. “

Това се споделя в позиция на медията, откакто през днешния ден публично ГЕРБ издигна за кмет на София досегашния началник на новините в малкия екран Антон Хекимян.

От медията показват, че неотложно са лимитирали достъпа на Хекимян до нюзрума на bTV и всички други запаси на компанията и бързо уведомили вътрешната общественост и необятната общност за неговото овакантяване.

От известието излиза наяве, че медийната група възнамерява ограничения, които да приложи през идния избирателен сезон.

Това включва публицистичен проект за отразяване на предизборната акция за Местни избори 2023, който да подсигурява безпристрастност на новините. Телевизията ще употребява и услугите на трета страна - външна организация, която да следи за обективността на новинарското отразяване в интервала на идната предизборна акция.

„ Упълномощен представител от публицистичната гилдия на съдебномедицинска експертиза ще бъде разполагаем да дава отговор на въпроси, които българските медии могат да имат по отношение на нашето предизборно отразяване “, се споделя още в позицията на медията.

„ bTV прави оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и наш първокачествен приоритет продължава да бъде да се придържаме към публицистичните ни насоки и да отразяваме новините независимо и обективно “, споделя Главният изпълнителен шеф и изпълняващ от 23 септември длъжността шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Ралф Бартолaйт. Той ще остане на тази позиция „ до намирането на подобаващ заместител “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР