Мъжкият национален отбор по волейбол ще изиграе третия си мач

...
Мъжкият национален отбор по волейбол ще изиграе третия си мач
Коментари Харесай

Волейболистите излизат в решителен мач за класирането в групата срещу Словения

Мъжкият народен тим по волейбол ще изиграе третия си мач от груповата фаза на Евроволей 2017 против Словения. След загуба с 0:3 от Русия и съумях над Испания с 3:0 в първите си две срещи момчетата на Пламен Константинов илизат, с цел да си подсигуряват класирането към плейофите на шампионата.

Преди дуела Пламен Константинов изрази убеденост, само че уточни и някои от грешките на отбора си при успеха с Испания. Селекционерът изиска повече централизация от волейболистите по време на дуелите.

Фотогалерия: Първата българска победа на Евроволей 2017 >

" Формата ни е добра и аз съм удовлетворен. Срещу Испания обаче играчите демонстрираха две лица. Всичко вървеше добре доникъде на втория гейм, след това, както нормално се случва, пристигна момент, в който момчетата помислиха, че всичко е завършило. Трябваше да натиснем до края, с цел да спечелим тази част, само че съм благополучен, че не оставихме испанците да се върнат ", сподели Константинов.

Само огромна изненада в групата може да изхвърли един от двата отбора от присъединяване във етапа на директните елиминации. Това е допустимо единствено в случай че Испания Испания победи с 3:0 Русия, а в ранния мач има резултат 3:0.

България и Словения ще дефинират кой ще излезе като втори и кой като трети, което има значение за идващия противник. Към момента двата тима са с безусловно равни индикатори – по една победа и една загуба, три извоювани против три изгубени гейма и по три точки.

Съставът, който се класира на второ място в плейофите ще спори с третия от предварителна група А, което за момента се заема от Финландия. Скандинавците са с две точки и играят против любимеца в този поток Сърбия.

 Словенците се класираха втори на последното европейско състезание преди 2 години.
© cev.lu

Словенците се класираха втори на последното европейско състезание преди 2 години.

Загубилият от България и Словения ще се изправи против отбора на второ място в Група А, който към този момент е Полша. Домакините, които са с победа и загуба, и имат три точки, излизат против Естония, който е с две точки.

Съществува опция естонците също да излязат като трети към плейофите. Тимът загуби първите си два мача с 2:3 и при нов сходен резултат може да прескочи Финландия.

Сблъсъкът със словенците, които са втори от последното европейско състезание през 2015 година е от 18.30 ч. българско време в " Таурон сцена " в Краков. Срещата ще се излъчва по Българска национална телевизия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР