Мъжкият национален отбор по футбол търси днес първи първа победа

...
Мъжкият национален отбор по футбол търси днес първи първа победа
Коментари Харесай

Националите търсят първа победа от година срещу Гибралтар днес

Мъжкият народен тим по футбол търси през днешния ден първи първа победа от съвсем година. Националите одобряват Гибралтар в пети мач от Лигата на конференциите. Мачът е довечера от 21:45ч. в Разград.  
Прочетете още
Националите са в тотална рецесия след последните си мачове. Те записаха две срамни страници за националния тим, падайки вкъщи с Грузия с 2:5, а по-късно не съумяха и да бият Гибралтар като посетител - 1:1. В останалите срещи през юни България направи вкъщи 1:1 със Северна Македония и 0:0 като посетител на Грузия. 

Последната победа на България беше на 21 октомври 2021г., когато победихме Северна Ирландия с 2:1 в международна подготовка в София. 

България има напълно минимални шансове да стигне най-малко до второто място в групата, което вероятно може да обезпечи бараж за класиране на Евро 2024г. За да се случи това националите би трябвало да бият Гибралтар и да се надяват Северна Македония да не бие Грузия, а по-късно да бием македонците в Скопие в последния мач от групата. 

По-голям проблем обаче, че тези два мача са извънредно значими, тъй като националите може да се озоват в последната урна на жребия за европейските квалификации на 9 октомври. Само две победи ще ни изкачат в четвърта урна и ще запазим и шансове за бараж, в случай че Грузия се класира през естествените квалификации. 

До момента в историята си България в никакъв случай не е била в последната урна за чоп за квалификации. 

Иначе отвън състава изненадващо останаха Георги Миланов от Левски и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. В тима има много дебютанти, а мачът ще е и формален дебют на новия треньор Младен Кръстаич, който размени Ясен Петров. 

Съдия на дуела ще е Павел Орел от Чехия.

Вероятни сформира:

България:  Светослав Вуцов, Виктор Попов, Валентин Антов, Петко Христов, Антон Недялков, Илия Груев, Илиян Стефанов, Георги Русев, Кирил Десподов, Радослав Кирилов, Мартин Минчев

Гибралтар : Дайли Колеинг, Рой Чиполина, Скот Уаисман, Бернардо Лопес, Люи Ансли, Джейс Оливеро, Ийтън Брито, Греъм Торийя, Лее Кашаро, Лийм Уолкър
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР