Мъжкият национален отбор по футбол на Израел ще играе в

...
Мъжкият национален отбор по футбол на Израел ще играе в
Коментари Харесай

Израел ще домакинства на Исландия в Унгария

Мъжкият народен тим по футбол на Израел ще играе в Унгария " семейството си " в плейофите от квалификациите за Европейско състезание в Германия, оповестиха от УЕФА.

Мачът против Исландия на 21 март би трябвало да се организира в неутрална страна от съображения за сигурност по време на войната на Израел с Хамас.

УЕФА заяви, че срещата ще бъде на стадион " Ференц Суса " в Будапеща, който е с потенциал от 13500 души. Израел игра там предишния юни и победи Беларус с 2:1 в своята квалификационна група за Евро 2024. Беларус беше избрал стадиона за домакинство по това време, защото нейните тимове не могат да одобряват мачове, проведени от УЕФА, до момента в който страната е съдружник на съветската военна инвазия в Украйна.

Близките връзки на унгарския министър председател Виктор Орбан с израелския министър председател Бенямин Нетаняху помогнаха за провеждането на още два дуела от квалификациите на Израел за Евро 2024 в Унгария през ноември. Орбан от дълго време популяризира Унгария като най-безопасната страна в Европа за евреите и забрани палестинските митинги за взаимност с аргумента, че съставляват опасност за публичната сигурност.

Победителят сред Израел и Исландия ще продължи към финала на плейофите пет дни по-късно, на 26 март, като посетител против Босна и Херцеговина или Украйна. Ако Украйна продължи напред, този мач ще се играе във Вроцлав (Полша), защото Украйна не може да бъде хазаин на интернационалните срещи от съображения за сигурност по време на съветската инвазия.
 Чеферин: Светът е полудял, опасявам се за почитателите на Евро 2024
Чеферин: Светът е полудял, опасявам се за почитателите на Евро 2024

Ето какво каза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР