Еквадор започна изграждането на затвор с максимална сигурност за 800

...
Еквадор започна изграждането на затвор с максимална сигурност за 800
Коментари Харесай

Еквадор започва изграждането на затвор за наркобарони

Еквадор стартира построяването на затвор с оптималната сигурност за 800 души, в който ще бъдат настанени най-опасните наркобарони в страната.

Някогашният кротичък Еквадор е подложен на колене от транснационални картели, които употребяват пристанищата на страната за транспорт на кокаин до Съединени американски щати и Европа и предизвикат шокиращи равнища на принуждение в страната.

Затворите в страната се трансфораха в център на бандите, като за три години в кървави нарковойни бяха убити повече от 460 пандизчии, съобщи Агенция Франс Прес.

Избягал през януари от пандиза авторитетен наркобарон, който към момента е в неопределеност, докара до внезапно повишаване на насилието, което накара президента Даниел Нобоа да разгласи положение на " вътрешен въоръжен спор ".

" Днес означаваме един от най-важните стадии в битката ни против тероризма и мафиите, които от десетилетия развиват активността си безнаказано в нашата страна ", съобщи Нобоа на събитие във връзка началото на строителството на пандиза в крайбрежния град Санта Елена.

Той съобщи, че държавното управление ще отпусне 52 млн. $ за построяването на пандиза, предопределен за " преквалифициране и уединяване на извънредно рискови нарушители, водачи на мафии, които ще бъдат следени в действително време ".

След встъпването си в служба през ноември Нобуа даде обещание да построи два пандиза с оптималната сигурност - сходни на тези, издигнати от салвадорския президент Найиб Букеле в спорната му война с бандите.

Генерал Луис Залдумбиде, шеф на държавната организация за пандизите SNAI, съобщи, че пандизът ще бъде 37-ият в Еквадор и ще бъде издигнат за " рекордно къс период " от 300 дни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР