ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — кораб за насипни товари

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — кораб за насипни товари
Коментари Харесай

Кораб, атакуван от йеменските бунтовници хуси при фатално нападение, потъва в Червено море при второто си потъване

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — транспортен съд за насипни товари потъна дни след нахлуване от йеменските бунтовници хуси, за които се счита, че са умъртви един моряк на борда, оповестиха управляващите рано в сряда. Това беше вторият транспортен съд, потънал в акцията на бунтовниците, ориентирана против корабоплаването в Червено море.

Потъването на Tutor бележи това, което наподобява е нова ескалация от страна на подкрепяните от Иран хуси в акцията им за офанзиви против кораби в жизненоважния морски кулоар поради войната Израел-Хамас в Ивицата Газа.

Атаката идва макар траялата месеци водена от Съединени американски щати акция в района, в която Военноморските сили са изправени пред най-интензивните си морски борби от Втората международна война насам, с съвсем ежедневни офанзиви, ориентирани към търговски кораби и военни кораби.

Корабът Tutor, плаващ под либерийски байрак, притежаван и ръководен от Гърция, потъна в Червено море, заяви центърът за морски търговски интервенции на Обединеното кралство в предизвестие...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР