Мъжкият национален отбор по баскетбол на Русия записа трудна победа

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол на Русия записа трудна победа
Коментари Харесай

Русия се измъчи, но излъга Нигерия на старта на Световното

Мъжкият народен тим по баскетбол на Русия записа сложна победа на старта на Световното състезание, което се организира в Китай, откакто се наложи над Нигерия с 82:77 (18:13; 22:22; 18:23; 24:19) в дуел от програмата на група В.

Михаил Кулагин вкара 16 точки за Сборная, а Андрей Воронсевич и Андрей Зубков прибавиха надлежно по 14 и 12 точки.

Джош Окоги осъществя 18 точки за Нигерия, а Ике Ироегбу и Намди Винсент вкараха надлежно по 12 и 11 точки.

Руснаците използваха по-добре възможностите си през първата четвърт на дуела и съумяха да поведат с пет точки – 18:13, като тази разлика се резервира и през втория интервал - 40:35 на почивката.

Третата четвърт бе за символичните посетители от Нигерия, които съумяха да стопят изоставането си и влязоха в заключителните 10 минути без пасив – 58:58.

Африканците направиха стремително начало на заключителния интервал, с което си отвориха задатък от осем точки – 71:63 при малко повече от пет минути преди края на дуела. Точно в този миг руснаците превключиха на по-висока предавка и поеха надзор върху събитията на терена.

При оставащи 2:38 минути Русия изравни за 71:71, а в оставащото време възпитаниците на селекционера Сергей Базаревич демонстрираха по-здрави нерви и изцяло справедливо се поздравиха с крайния триумф – 82:77.

СТАТИСТИКА ОТ РУСИЯ - НИГЕРИЯ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР