Мъжкият национален отбор на България със сигурност ще играе европейски

...
Мъжкият национален отбор на България със сигурност ще играе европейски
Коментари Харесай

България ще играе квалификации за Евроволей 2021

Мъжкият народен тим на България сигурно ще играе европейски квалификации през актуалната 2020 година. След незадоволителното 11-о място на Евроволей 2019, по този метод „ лъвовете “ не съумяха да се класират непосредствено за идващия континентален шампионат през 2021 година и ще би трябвало да преминат квалификации.

Регламентът на шампионата планува за него да се класират първите 12 отбора от подреждането на миналия шампионат, като в общата численост обаче влизат и четирите страни-домакини - Полша, Чехия, Финландия и Естония. Така, макар 11-ото място, "трикольорите " не съумяха да се класират непосредствено.

Според регламента на Европейската волейболна конфедерация (CEV) участниците в квалификациите ще бъдат разграничени в групи, като общият брой на групите и участващите сформира ще стане явен след 31 януари, до когато се подават поръчки за присъединяване. Квалификационните мачове ще се проведат в групи по четири тима при разменено посещение в интервала от 15 август до 6 септември 2020 година.

Шампионатът на Стария континент през 2021-а пък ще се организира в интервала от 15 август до 30 септември, като точните дати също ще бъде оповестени на по-късен стадий. До в този момент право на присъединяване, с изключение на домакините са добили следните тимове: Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР