Днес, Регионална здравна инспекция организира кампания за профилактика на рака

...
Днес, Регионална здравна инспекция организира кампания за профилактика на рака
Коментари Харесай

РЗИ-Смолян с кампания за профилактика на рака на кожата

Днес, Регионална здравна ревизия провежда акция за профилактика на рака на кожата в осъществяване на Националната стратегия за профилактика на хроничните незаразни заболявания и идния летен сезон. Прегледите ще се организират в постройката намираща се на бул. „ България “ № 2, ет. 2 от доктор Ивета Денчева, експерт по кожни и венерически заболявания в клиника „ Персенк “.

Ракът на кожата е едно от най-разпространените онкологични болести, а заболеваемостта му нараства по-бързо, в сравнение с при всеки тип рак. Излагането на ултравиолетовите лъчи на слънцето играе съществена роля в развиването му. Рискът е изключително огромен, в случай че сме изгаряли тежко на слънце няколко пъти през детството си. Хората, които работят на открито, като селскостопански служащи, градинари и строителни служащи, също са в нараснал риск от немеланомен рак на кожата.

Все отново по-голямата част от случаите могат да бъдат предотвратени и сполучливо лекувани, в случай че бъдат открити рано. Затова са значими постоянните прегледи на бенките и образованията по кожата, които са ключът към разкриване на промени – предупредителни знаци за развиване на рак. От значително значение е да оглеждаме кожата си и да организираме постоянни дерматологични прегледи.

Ежегодното посещаване при кожен лекар включва обзор на кожата от главата до петите, в това число и на най-малките белези и израстъци, деликатно изследване за възможни промени в цвета, формата и размера на бенките и инспекция за други необикновени образования или промени. Този развой е бърз, неинвазивен и може да избави живота ни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР